Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bevrijdingsloop langs het Stadskanaal op 5 mei

‘Vier de vrijheid langs het kanaal’

‘Vier de vrijheid langs het kanaal’

STADSKANAAL – Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In 2015 is het bovendien 400 jaar geleden dat de Semslinie, de grens tussen de provincies Groningen en Drenthe, werd uitgezet. Én het is 250 jaar geleden dat een begin gemaakt werd met het graven van het Stadskanaal. Daarmee vallen in de Kanaalstreek dus drie bijzondere jubilea samen die met verschillende evenementen gevierd worden. Hardloopvereniging Runners Stadskanaal levert een sportieve bijdrage met de Bevrijdingsloop langs het Stadskanaal die op 5 mei a.s. plaatsvindt.

Startpunten Ter Apel en Bareveld

Elk jaar nemen verenigingen uit het hele land deel aan de nationale Bevrijdingsloop vanuit Wageningen. Tijdens een estafetteloop nemen zij het bevrijdingsvuur mee naar hun eigen gemeenten. Lopers van Runners Stadskanaal brengen het bevrijdingsvuur dit jaar naar het klooster in Ter Apel. Hier wordt rond 17.00 uur met een officiële ceremonie het bevrijdingsvuur ontstoken. In Bareveld gebeurt dit bij het K.J de Vrieze monument om ongeveer 18.00 uur. Dit is tevens de start van de Bevrijdingsloop langs het Stadskanaal vanaf Ter Apel en Bareveld naar het gemeentehuis in Stadskanaal. Beide groepen komen hier tegen 20.00 uur aan voor het feestelijk ontsteken van het grote bevrijdingsvuur. Aansluitend vindt een spetterend optreden plaats van DJ Ruben Molina.

Ontsteken bevrijdingsvuren langs het Stadskanaal

Ook onderweg wordt het bevrijdingsvuur ontstoken: op locaties die te maken hebben met de geschiedenis van de Kanaalstreek, op plekken waar we stilstaan bij de Tweede Wereldoorlog en bij punten waar ‘Stolpersteine’ zijn geplaatst.

Vanaf Ter Apel zijn de verwachte tijden:

  • Kettinghuis Ter Apel (afslag Nieuw-Weerdinge)     17.30 uur
  • Ter Apelkanaal buurthuis (de Palm)       18.00 uur
  • Musselkanaal oorlogsmonument bij de IJzeren Klap  18.30 uur
  • Musselkanaal Sluisstraat 67           19.00 uur
  • Stadskanaal watertoren                  19.30 uur
  • Stadskanaal gemeentehuis             20.00 uur

Vanaf Bareveld:

  • Stadskanaal 1e sluis                             18.30 uur
  • Stadskanaal Scheepswerfstraat 51      19.00 uur
  • Stadskanaal Handelsstraat 43              19.30 uur
  • Stadskanaal gemeentehuis                  20.00 uur

Doe mee en vier de vrijheid langs het kanaal!

Iedereen mag meedoen aan deze bijzondere bevrijdingsloop onder het motto: ‘Vier de vrijheid langs het kanaal’. Er wordt in een laag tempo gelopen om ook minder ervaren hardlopers de gelegenheid te geven mee te lopen. Men kan gewoon op elk punt ‘instappen’ of stoppen. Het is ook mogelijk om het traject op de fiets af te leggen. Inschrijven voor de Bevrijdingsloop langs het Stadskanaal is niet nodig.

Voor meer informatie en contact: www.runnersstadskanaal.nl of ga naar de Facebookpagina van Runners Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.