Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borg Westerwolde collecteert voor het Oranje Fonds

collectebusTER APEL – Van 28 april tot en met 1 mei 2015 collecteert medewerkers en vrijwilligers van woonzorgcentrum Borg Westerwolde en het Oranje Fonds collecteren in Ter Apel. De helft van de opbrengst van de collecte wordt besteed onder andere aan beweegtuin voor cliënten van Borg Westerwolde. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Groningen. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven dichtbij.

De opbrengst van de collecte gaat onder andere naar het realiseren van een beweegtuin voor cliënten van Borg Westerwolde. Een beweegtuin zijn toestellen in combinatie met een beweegvriendelijke buitenruimte die ouderen met elkaar in beweging brengen. En dat allemaal in de gezonde buitenlucht. In week 18 komen medewerkers en vrijwilligers bij u aan de deur voor een bijdrage.

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds in het hele land collecteert. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen maken het op iedere plek in Nederland mogelijk dat zóveel mensen zich inzetten voor een ander en de samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. Alle geldstromen lopen via het Oranje Fonds, wat zorgt voor maximale garantie en fiscaal voordeel voor donateurs.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Woonzorgcentrum Borg Westerwolde is onderdeel van Zorggroep Meander. Zorggroep Meander staat voor zorg dicht bij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, zorg en behandeling.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.