Site pictogram RTV1

RTV LOGO verhuist naar nieuwe omroepstudio in de Klinker

B. Analbers (rechts) en M. Meerman van RTV Logo - (F: B.J. Brinkman)
B. Analbers (rechts) en M. Meerman van RTV Logo – (F: B.J. Brinkman)

WINSCHOTEN – In de nieuwe Klinker in Winschoten komt een gloednieuwe studio voor de Lokale Omroep voor de Gemeente Oldambt. De studio is nog niet gebouwd  maar dit zal niet lang meer duren. ‘Idealiter hadden we al in de Klinker gezeten’, zegt voorzitter Benno Analbers van RTV LOGO. ‘Het kostte wat meer tijd vanwege het financiële totaalplaatje. Het zag er zelfs eventjes naar uit dat we de nieuwe studio niet konden betalen ivm de hoge huur’.

Analbers stelt dat de huur van de nieuwe ruimte ruim twee keer zo hoog is als de huidige huur aan de Mauritsstraat in Winschoten. Niet alleen de huur maar ook het technische gedeelte brengt extra kosten met zich mee. ‘We krijgen namelijk geen eigen zendmast bij de Klinker’, zegt Analbers. ‘Dus moet er een kleinere (straal)zender komen die het signaal doorstuurt naar onze huidige zendmast voor de 105.8 FM’.

Fusie

 

Omroep LOGO is ontstaan na de gemeentelijke herindeling in 2010.  Toen gingen Radio Winschoten en Omroep Scheemda fuseren en samen verder onder de naam RTV LOGO.  De lokale omroep voor de gemeente Oldambt draait met vrijwilligers.  Analbers: ‘Voor het technische gedeelte van de verhuizing zullen we beroepskrachten moeten in huren, ook dat kost geld. Maar we hebben er rekening meegehouden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we nog deze zomer zijn verhuist naar de nieuwe studio in de eveneens nieuwe Klinker’.

[ Meer via: Semsland.nl radiomagazine ]

Mobiele versie afsluiten