Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fietsroute ‘natuurbeheer bij de agrariër’ geopend

PICT0046SELLINGEN – Terra studenten hebben in opdracht van de Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen een fietsroute ontwikkeld voor het Oldambt, de Veenkoloniën en Westerwolde. Op deze fietsroutes fietst u langs landbouwgrond dat op meerdere plekken speciaal is ingericht voor akkervogels, insecten, vlinders en bijen.Onder een heerlijk zonnetje vond de opening plaats bij Gon’s Thee- toentje te Sellingen. Al fietsend openden de Terra studenten de route.

De ANOG- fietsroute in Westerwolde gaat via de Burgemeester Buiskoolweg naar Bourtange, daarna via Wollinghuizen en Jipingshuizen naar Sellingen. Op deze route zijn randen te zien die aangelegd zijn voor broedende akkervogels en randen die zorgen voor voedsel in de winter. Het begrazingsgebied Breedwisch maakt ook onderdeel uit van de ANOG-fietsroute. De fietsroutes zijn te vinden op anog.nl en variëren van 20 – 40 km.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.