Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

KPN pakt mobiel bereik op minderbevolkte locaties aan

3089_fullimage_932x699-Mast1_700x525TER APEL – KPN zal extra inspanningen gaan doen om ook op minderbevolkte locaties het mobiele bereik te verbeteren. De inspanningen komen bovenop de maatregelen die KPN al neemt om het mobiele bereik in heel Nederland te optimaliseren.

Het KPN netwerk heeft inmiddels een bereik van meer dan 99% van de Nederlandse bevolking en het Nederlandse grondgebied. Waar de focus voorheen vooral lag op het verbeteren van de dekking in gebieden vanaf 1500 inwoners, heeft KPN nu ook de ambitie om locaties met een lagere bevolkingsdichtheid aan te pakken.

Deze locaties bevinden zich vooral in de oostelijke helft van Nederland (Overijssel, Gelderland, Drenthe, Groningen en Limburg). Maar ook plekken met minder mobiel bereik in Noord-Holland en Noord-Brabant (zoals de Bommelerwaard) krijgen een betere dekking. Door onder andere de inzet van nieuwe technieken verwacht KPN in de komende drie jaar honderden knelpunten waar sprake is van verminderd bereik, versneld te kunnen aanpakken.

Ter Apel

KPN zal deze maatregelen nemen naar aanleiding van signalen van klanten en in nauw overleg met lokale bestuurders. Zo waren er veel klachten uit o.a. de gemeente Vlagtwedde. De dorpen Ter Apel, Munnekemoer en AGO-dorp hebben nauwelijks of helemaal geen bereik. Burgemeester Kompier van de gemeente Vlagtwedde had deze kwestie besproken met andere burgemeesters. Zo bleek het alarmnummer 112 onbereikbaar. Een gezamenlijke brief hierover is naar Den Haag verzonden. Dit heeft er mede toe geleid dat  KPN nu met de maatregel is gekomen.

[ingezonden / foto: KPN]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.