Direct naar de inhoud.

Burgemeester gemeente Pekela gaat met pensioen

Meindert Schollema  TwitterfotoPEKELA – Meindert Schollema (64) vertrekt aan het eind van dit jaar als burgemeester van de gemeente Pekela. Burgemeester Schollema stopt om privéredenen, laat hij in een persbericht via de gemeente weten. Hij heeft afgelopen donderdag zijn ontslag ingediend bij Commissaris van de Koning Max van den Berg. Op 1 november neemt Schollema officieel afscheid, na zestien jaar burgemeesterschap van Pekela. Hiervoor was hij 23 jaar wethouder in Loppersum.

Schollema is geboren in Middelstum. Schollema: ‘De reden waarom ik stop is, dat ik meer tijd wil doorbrengen met mijn vrouw Trieneke. Zij is heel ziek geweest en dan ga je relativeren. Ook willen wij meer tijd met onze jongens Pieter en Bé en hun gezinnen doorbrengen. Wij zullen Pekela te zijner tijd verlaten en terugkeren naar het Hoogeland. Dit geeft de nieuwe burgemeester ook nieuwe kansen. Tot mijn afscheid zal ik me voor de volle honderd procent blijven inzetten voor Pekela. Een gemeente om trots op te zijn.’ Een opvolger van Schollema is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-