Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lokale omroep Radio Compagnie viert 25 jarig jubileum

Evert Luiken

Evert Luiken

HOOGEZAND – SAPPEMEER – Ondanks de leeftijd van 25 jaar is Radio Compagnie nog steeds ‘alive and kicking’. Het was een lange maar prachtige tijd zegt voorzitter Evert Luiken van de lokale omroep voor de gemeente Hoogezand-Sappemeer. ‘De eerste uitzending was op 1 april 1990, dus afgelopen maand waren we jarig. Het jubileumfeest wordt echter gevierd op zaterdag 20 juni. Dit zou eerder gehouden worden op 6 juni maar is dus enkele weken verschoven’.

Evert Luiken: ”Radio compagnie is ooit ontstaan uit de bejaarden Omroep Hoogezand-Sappemeer. Feitelijk is onze voorgeschiedenis dus nog veel ouder dan 25 jaar. Het was in de begin jaren 70 dat namen als Joop Martin en Theo Guns het initiatief namen om tot een huisomroep te komen voor Sint Jozef. Als bejaardenomroep op zondag werden toen muzikale programma’s gemaakt voor de bewoners. Pas veel later in de jaren 80 werd dit een stichting onder de naam BOHS. Met 10 vrijwilligers werd toen vanuit een studio in Sint Jozef via een PTT lijn uitzendingen verzorgt richting de bejaarden tehuizen zoals Voor Anker en Sint Jozef. De kosten werden destijds gedekt uit eigen bijdragen, en donaties. De naam Radio Compagnie werd uiteindelijk in 1987 geïntroduceerd”.

Lees de hele (voor) geschiedenis van Radio Compagnie op ons radiomagazine www.semsland.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.