Direct naar de inhoud.

Samenvatting dodenherdenking 2015 Stadskanaal

Kranslegging bij het Joods monument. Foto: M. Dol - RTV-S
Kranslegging bij het Joods monument. Foto: M. Dol – RTV-S
Het Generaal-Maczek-monument. Foto - M. Dol - RTV-S
Het Generaal-Maczek-monument. Foto – M. Dol – RTV-S

STADSKANAAL – Maandagavond 4 mei 2015 zij bij de verschillende monumenten in Stadskanaal.

De plechtigheden begonnen om 18:30 uur bij het verzetsmonument in het Julianapark. Hier was een krans- en bloemlegging door wethouder Gelling en raadslid Hofstra van de gemeente Stadskanaal en leerlingen van verschillende scholen uit Stadskanaal.

Om 19:00 uur begonnen de plechtigheden bij het Poolse monument aan het Generaal Maczekplein, waar na verschillende toespraken kransen en bloemen werden gelegd door vertegenwoordigers van de gemeente Stadskanaal, de Ambassade van de Republiek polen, het Herdenkingscomité ’40-’45, de familie Podgórski en leerlingen van verschillende scholen uit Stadskanaal.

Ten slotte begonnen om 19:35 de plechtigheden bij het Joodse monument aan de Navolaan. Hier werden na de toespraken en gebeden de twee minuten stilte in acht genomen.

Na de twee minuten stilte werden bloemen en kransen gelegd door vertegenwoordigers van de gemeente Stadskanaal, het Comité Joods Oorlogsmonument, het Herdenkingscomité ’40-’45 en verschillende scholen uit Stadskanaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-