Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Go Sports organiseert ‘Special Edition’

Go Sports - waterballen

Go Sports – waterballen

STADSKANAAL – Vrijdag 19 juni 2015 vindt in het centrum van Stadskanaal een ‘Special Edition’ van ‘Go Sports’ plaats. In het kader van het jubileumjaar 250/400 is de organisatie van Go Sports door Stichting 250/400 benaderd om ook dit jaar het sport- en spelevenement te organiseren. Aan deze editie mogen alle scholen in de omgeving van de Semslinie deelnemen.

Het Stadskanaal
Om aan te sluiten bij het jubileumjaar 250/400 verplaatst Go Sports voor een keer richting het Stadskanaal, waar plaatselijke (sport)verenigingen wateractiviteiten gaan organiseren. Een aantal pleinen komt hierdoor te vervallen, maar er komen ook weer nieuwe pleinen bij waaronder de Beneluxlaan, de Europalaan en een deel van de Hoofdstraat. Leerlingen kunnen van 10:00 uur tot 15:00 uur op zes pleinen uiteenlopende activiteiten zien, horen en uitproberen.

Go Sports Stadskanaal_publiek (1)

Vernieuwende activiteiten
Net als voorgaande edities van Go Sports zullen er ook dit jaar op het gebied van sport en cultuur vernieuwende activiteiten aanwezig zijn, zoals pumptrack. Pumptrack is een afwisselend parcours met heuvels en bochten voor onder andere fietsers. Het parcours is vergelijkbaar met een BMX fietscrossbaan. Bij pumptrack is het de bedoeling het parcours af te leggen door op de fiets het lichaam op en neer te bewegen, ook wel ‘pumpen’ genoemd. Een flinke workout. In Nederland is pumptrack nog relatief onbekend, maar wereldwijd is het een grote hype aan het worden.

Vrijwilligers
Aan het sport- en cultuurevenement helpen tientallen plaatselijke (sport)verenigingen, vrijwilligers en mbo-studenten mee. Zij geven demonstraties, begeleiden de leerlingen bij de diverse activiteiten, regelen het verkeer en bieden ondersteuning bij het op- en afbouwen van de pleinen. “Zonder hun inzet is het onmogelijk om van Go Sports iedere keer weer een groot spektakel te maken,” aldus Go Sports-voorzitter Marcel Leegte.

Go Sports - zeepbaan

Go Sports – zeepbaan

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.