Direct naar de inhoud.

Nieuwe jassen voor verzorgers dierenweide Maarswold

  • door:
  • op:
Foto: M. Dol - RTV-S
Foto: M. Dol – RTV-S
Foto: M. Dol - RTV-S
Foto: M. Dol – RTV-S

STADSKANAAL – Wethouder Francis Boen (PvdA) overhandigde vandaag om 11.00 uur nieuwe jassen aan de verzorgers van de dierenweide in Maarswold aan de Gooilandlaan in Stadskanaal. De verzorgers zijn cliënten van stichting Philadelphia. De jassen dragen bij aan hun herkenbaarheid en veiligheid. Daarnaast onthulde Francis Boen bij de ingang van de dierenweide een nieuw educatief bord, samen met een cliënt van Philadelphia.

Philadelphia en gemeente Stadskanaal zijn in het voorjaar van 2014 samen als proef aan de slag gegaan met het beheer en onderhoud van de dierenweide in Maarswold. De werkzaamheden zijn een vorm van dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens een evaluatie is geconcludeerd dat de samenwerking de gemeente en Philadelphia goed bevalt, en dus een vervolg krijgt. De dierenweide ziet er verzorgd uit, wat ook op veel waardering vanuit de wijk kan rekenen.

Philadelphia had voor woensdag 13 mei nog meer activiteiten georganiseerd bij de dierenweide in Maarswold. Zo is er vandaag een markt op het plein bij de winkel van Philadelphia, naast de dierenweide. Voor de kinderen is er een speurtocht georganiseerd waarmee prijsjes zijn te verdienen. Ook is het mogelijk om op een pony te rijden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal