Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jonge Berrie en Martin Motorblokje op de vlucht naar Iemandsland

150514 - op vlucht naar Iemandsland

STADSKANAAL – De jonge Berrie Kazimir (Niek Kamerling) en Martin Motorblokje sloegen op de ochtend van Hemelvaartsdag op de vlucht naar Iemandsland. Letterlijk, welteverstaan, want de hoofdrolspeler en manusje-van-alles van het theaterspektakel aanschouwden het Veenkoloniale landschap vanuit een ultra light vliegtuigje.

Recht en hoekig, zo Veenkoloniaals als wat. Vanuit de lucht was het landschap perfect zichtbaar. Met centraal tussen de lineaire akkers en velden de schuur van boer Schipper tussen Nieuw-Buinen en 1e Exloërmond. ,,Fantastisch, echt heel bijzonder. Ik heb alles gefilmd en zelfs nog even het vliegtuig bestuurd’’, straalde Kamerling bij het uitstappen. Martin Motorblokje – die mee mocht vliegen vanwege zijn niet aflatende inzet voor Iemandsland – was zo mogelijk nog enthousiaster: ,,Dit was echt zo kicken, heel bijzonder. De boeren op de akkers, het lijkt wel alsof ze op miniatuurtractoren rijden.’’

Vliegclub Westerwolde

Iemandsland kreeg de vluchten voor medewerkers aangeboden door Vliegclub Westerwolde. Gastheer was voorzitter Fred Borger, die de Iemandslanders met alle egards ontving en hen daags voor de première een welkom moment van ontspanning bood. En dat viel uitstekend in de smaak.

Iemandsland speelt nog tot 7 juni in de schuur van het akkerbouwbedrijf van de familie Schipper-Elberse aan de Tweederdeweg ZZ 25 in Nieuw Buinen. Kijk voor meer informatie, onder meer over kaartverkoop, op www.iemandsland.com.

[fotobijschrift]
De jonge Berrie Kazimir (Niek Kamerling, r.) en piloot Fred Borger na afloop van hun vlucht naar Iemandsland (foto Jan Johan ten Have).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.