Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Swinder, The Black Cult, The Homesick en The Rising Sun headliners Pagefestival

150515 - PagefestivalSTADSKANAAL – Swinder, The Black Cult, The Homesick en The Rising Sun zijn de headliners het eerste tweedaagse Pagefestival in Stadskanaal. De line-up telt negentien namen,  waaronder vele bandjes uit Stadskanaal en omgeving. Naast de muziek zijn er vele omlijstende culturele activiteiten zoals poëzie, theater en exposities. De gratis toegankelijke opvolger van Pagepop vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juli.

Op de Page Stage en de Faktum 51 Stage spelen onder meer de Stadskanaalster bands Animal Antics, View for a Day en The Anti-D’s. Dit jaar zijn er twee bands die niet uit het noorden komen: De Rotterdamse band The Afterveins die psychedelic folk en new wave  maakt en de Amsterdamse band Stakbabber met melancholische nummers over Poolreizigers.

Bands

Speciaal voor het Pagefestival komt de in 2014 opgebroken rockband Ricky Rehab uit Emmen, nog één keer bij elkaar om de Faktum 51 tent op de kop te zetten. Uit dezelfde regio komt ook We Fall Slowly, dat vooral nieuw repertoire speelt, waaronder nummers van haar nieuwste album. Verder spelen er de tienkoppige skaband Knight Susan, Mr. Skolnick, Marjoram, Partiboi, Stuart Mavis, The Blind Roofers, Uhgah Wugah en de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2015 Vikings in Tibet. ,,Een gevarieerd programma met bands die al veel successen op hun naam hebben staan’’, zegt voorzitter Ruben Huizing van de organisatie Pagepop.nl.

 Groninger Songwriter Circle

Het Pagefestival werkt dit jaar samen met de Groninger Songwriter Circle. Op een extra podium geven acht singer-songwriters een intiem ‘huiskamerconcert’. Dit zijn Tom Kootstra, Wessel Klooster, Stefan van de Sande, George Welling, Robin IJzerman en Lucie Dekker. Met Han Kruize en Jeff Hayman zijn er ook twee Stadskanaalster songwriters te zien op het GSC-podium.

Cultuur

Pagepop publiekVoor het eerst biedt het Pagefestival ook ruimte voor poëzie, theater en exposities. De Groninger stadsdichter Kasper Peters en zijn voorganger Joost Oomen dragen voor tijdens het festival. De Poëzie Stage wordt verder betreden door RUG-huisdichter 2013-2014 Lilian Zielstra, de excentrieke Renee Luth en troubadour Melvin Bonnet, die vrolijke, cabareteske liedjes ten gehore brengt.

Qua theater is een bezoek aan de voorstelling van De Dames Slier zeker de moeite waard. Hetzelfde geldt voor de shows van de Vreemdelingen en een try-out tour van Hans van der Werf, die met komische verhalen en liedjes zijn publiek meeneemt op een emotionele toer.

Verder zijn er op het Pagefestival enkele exposities te zien. Zo zijn er de werken van Paulien Stuut, die eerder exposeerde in Frankrijk en Amsterdam. Ook de prikkelende kunstfoto’s van Henk Veenstra en Reyer Boxem zijn een lust voor het oog.

Pre-Party

Om alvast helemaal in de Page-sfeer te geraken, is er op donderdag 11 juni de pre-party in samenwerking met Keetpop. Vanaf 21.00 uur spelen in jazzcafé De Spieghel te Groningen vijf bands: We Fall Slowly, The Anti-D’s, Ten Years Today, Partiboi en The Rising Sun. De entree bedraagt drie euro.

Camping

Nog een primeur: voor het eerst kunnen bezoekers aan het Pagefestival overnachten op camping-pension De Kapschuur in Stadskanaal. ,,Voor de ultieme festivalbeleving kan iedereen hier tegen geringe vergoeding overnachten en is er vervoer van en naar het festivalterrein’’, zegt Huizing. Een plaats boeken op de camping kan via de festivalwebsite www.pagefestival.nl. Daar is ook meer uitvoerige informatie over het Pagefestival te vinden. Huizing: ,,Wij zijn ervan overtuigd dit twee ontzettende mooie toffe festivaldagen worden!’’

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.