Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Peter Gelling is boos op Economische Zaken

De plek waar de windmolens komen

De plek waar de windmolens komen

STADSKANAAL – Het ministerie van Economische Zaken kan op weinig sympathie rekenen van wethouder Peter Gelling. Gelling (Gemeente Belangen Stadskanaal) is woedend op het ministerie omdat deze in een vorige week gepubliceerde mededeling over het windpark ‘Drentse Monden en Oostermoer’ suggereert hierover overleg te hebben gehad met de gemeente Stadskanaal. [Lees ook dit bericht].

Volgens Gelling is er nog helemaal geen overleg geweest. In de mededeling maakt EZ bekend dat het voorbereidingsbesluit voor het windpark genomen is en dat er begonnen gaat worden met het ontwerp inpassingsplan.

Gelling: “We hebben nooit overleg gehad met het ministerie, behalve dat we een keer mochten aanschuiven bij een bestuurlijk overleg, maar toen waren deze besluiten al genomen”. Volgens Gelling hebben de ‘genomen’ besluiten uitsluitend een voorbereidend karakter. Hij heeft inmiddels zijn beklag over de gang van zaken gedaan bij gedeputeerde Nienke Homan (GroenLinks).

Wethouder Peter Gelling in de S-express

Peter Gelling

De wethouder daagt minister Kamp uit om in Stadskanaal tekst en uitleg te komen geven over de aanwijzing van het Drentse Windpark. Volgens Gelling heeft de minister en zijn ministerie nog nooit geluisterd naar de argumenten van het gemeentebestuur Stadskanaal. Die zijn namelijk fel tegen de komst van de windturbines die vlak voor Stadskanaal, maar nog net in Drenthe, worden gebouwd. Ook verreweg de meeste inwoners uit het Drents/Gronings Veenkoloniale gebied zijn tegen de komst van de windmolens.

Onlangs kwam Geert Wilders nog om zijn sympathie te betuigen bij de tegenstanders van windparken in de Drentse Veenkoloniën.

 

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Wethouder Peter Gelling is boos op Economische Zaken

 1. gezinus hagedoorn

  er worden ook beslissingen genomen zonder dat buurtbewoners weten wat er in hun straat gaat gebeuren.

  en als je een mail stuurt naar de politieke partijen zijn ze ook niet thuis.

  er ” schijnt ” een ” verbinding” te komen van de nederlandlaan richting utrechtselaan.
  dit tussen flat 1 en flat 2 in.

  en de gemeente zit al krap bij kas en dan gaan ze zo iets doen waar zogezegd niemand belang bij heeft.

  of toevallig een wethouder met via een achteromdeur met een een leuke gevulde envelop van de ondernemer die het plan mag uitvoeren?

 2. Jan Weering

  Gelling is toonbeeld van machteloosheid. Invloed van Stadskanaal is met hem minimaal. Kan Hamster of Boen dit niet overnemen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.