Direct naar de inhoud.

Wethouder Peter Gelling is boos op Economische Zaken

  • door:
  • op:
De plek waar de windmolens komen
De plek waar de windmolens komen

STADSKANAAL – Het ministerie van Economische Zaken kan op weinig sympathie rekenen van wethouder Peter Gelling. Gelling (Gemeente Belangen Stadskanaal) is woedend op het ministerie omdat deze in een vorige week gepubliceerde mededeling over het windpark ‘Drentse Monden en Oostermoer’ suggereert hierover overleg te hebben gehad met de gemeente Stadskanaal. [Lees ook dit bericht].

Volgens Gelling is er nog helemaal geen overleg geweest. In de mededeling maakt EZ bekend dat het voorbereidingsbesluit voor het windpark genomen is en dat er begonnen gaat worden met het ontwerp inpassingsplan.

Gelling: “We hebben nooit overleg gehad met het ministerie, behalve dat we een keer mochten aanschuiven bij een bestuurlijk overleg, maar toen waren deze besluiten al genomen”. Volgens Gelling hebben de ‘genomen’ besluiten uitsluitend een voorbereidend karakter. Hij heeft inmiddels zijn beklag over de gang van zaken gedaan bij gedeputeerde Nienke Homan (GroenLinks).

Wethouder Peter Gelling in de S-express
Peter Gelling

De wethouder daagt minister Kamp uit om in Stadskanaal tekst en uitleg te komen geven over de aanwijzing van het Drentse Windpark. Volgens Gelling heeft de minister en zijn ministerie nog nooit geluisterd naar de argumenten van het gemeentebestuur Stadskanaal. Die zijn namelijk fel tegen de komst van de windturbines die vlak voor Stadskanaal, maar nog net in Drenthe, worden gebouwd. Ook verreweg de meeste inwoners uit het Drents/Gronings Veenkoloniale gebied zijn tegen de komst van de windmolens.

Onlangs kwam Geert Wilders nog om zijn sympathie te betuigen bij de tegenstanders van windparken in de Drentse Veenkoloniën.

 

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal