Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Waardering voor komst minister Kamp

Minister kampASSEN – De provincie Drenthe is tevreden over de toezegging van minister Henk Kamp (EZ) dat hij op korte termijn naar de Veenkoloniën komt om te praten over het daar geplande windmolenpark. ,,Dit is het eerste concrete resultaat van onze lobby om het Rijk het draagvlak in de regio te laten
versterken’’, reageert gedeputeerde Tjisse Stelpstra.
De provincie Drenthe is van meet af aan zeer kritisch over het gebrek aan de communicatie van het ministerie van economische zaken met de inwoners van het gebied. Stelpstra: ,,We hebben de minister vragen gesteld en opgeroepen zijn gezicht hier te laten zien. Uit berichtgeving in het Dagblad van het Noorden en onze
contacten met het ministerie maken wij op dat hij hier nu eindelijk gevolg aan geeft.’’

Het provinciebestuur heeft begin dit jaar onder leiding van Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar een lobby ingezet tegen de opstelling van dubbele lijnen molens in de Veenkoloniën. Het college van gedeputeerde staten heeft hier al van meet af aan grote moeite mee. Ook wil Drenthe dat het aantal molens zo laag mogelijk wordt gehouden door toepassing van de nieuwste technieken. ,,Wij gaan er vanuit dat de minister hier nog voor de zomer op bezoek komt’’, aldus Tichelaar. Hij wil Kamp tevens wijzen op de grote belangen van radiotelescoop Lofar, die mogelijk verstoring zou oplopen door plaatsing van windturbines. Daarover zijn Lofar en het Rijk onderling in gesprek.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.