Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Akelei en Ranonkel nieuwe straatnamen Nieuw-Buinen

Uitreiking straatnamenNIEUW- BUINEN –  heeft er twee nieuwe straatnamen bij. In het kader van nieuwbouwproject Nije Daip is een wedstrijd uitgeschreven onder inwoners. Het echtpaar Wessels won met de naam Ranonkel, en mevrouw Webb met Akelei. De winnaars werden op 19 mei in het zonnetje gezet door wethouder Freek Buijtelaar.

Woningcorporatie Lefier en de gemeente Borger-Odoorn werken onder de naam Nije Daip aan nieuwbouw in Nieuw-Buinen. Dat gaat onder meer gepaard met het graven van een kanaal, en een adreswijzigingen voor meer dan zestig woningen. Tijdens een informatieavond is bewoners gevraagd om namen te bedenken voor twee nieuwe straten in de wijk. Die moesten passen bij de omliggende straatnamen. De winnende namen Akelei en Ranonkel, beide plantsoorten, zijn inmiddels vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn. De straatnamen worden in januari officieel in gebruik genomen.

Op de foto van links naar rechts: de heer en mevrouw Wessels, wethouder Buijtelaar en mevrouw Webb (foto: gemeente Borger-Odoorn/Jan Almoes)

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.