Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voetballer FC Emmen: ‘Een hele slechte film’

Voetballers klem gereden (F: Marc Dol / RTVS)

Voetballers klem gereden (F: Marc Dol / RTVS)

EMMEN – Rechtsback Saïd Bakkati (33), middenvelder Danny Menting (25) en aanvaller Omar Kavak (26) gingen woensdagochtend in de zwarte Volkswagen Golf van Bakkati op weg van hun woonplaats Groningen naar de training in Emmen. Bij de rotonde op de N34 bij Gieten werden ze door de politie klemgereden en in de boeien geslagen.

Speelgoedpistolen

Wat bleek? Kavak had op de achterbank met de speelgoedpistolen van Bakkati’s kinderen zitten zwaaien. Een andere bestuurder, die blijkbaar in de veronderstelling verkeerde dat het om echte vuurwapens ging, belde de politie. Die sloeg groot alarm. De voetballers werden in de cel gezet op verdenking van verboden wapenbezit. Na verhoor mocht het drietal het bureau in Assen verlaten.

Volgens Beekman, die na hun vrijlating met de spelers sprak, wisten Bakkati en Menting niets van het feit dat Kavak met de neppistolen had gezwaaid. Hij zou daarbij volgens de politie het kinderwapen ook buiten het raam hebben gehouden.. ,,Wij trekken de voorlopige conclusie dat het een ondoordachte en oerdomme eenmansactie van Kavak was”, stelt de directeur. ,,We betreuren enorm dat omstanders zich onveilig hebben gevoeld door een incident waarbij onze medewerkers betrokken zijn.”

Een hele slechte film

Omar Kavak bevestigde woensdagavond de lezing van de FC Emmen-directeur. ,,Ik zat links achterin de auto en heb bij de stoplichten voordat we de A28 opreden op weg naar de afslag N34 richting Emmen inderdaad dat speelgoedpistool in mijn handen gehad en er een keer mee gezwaaid. De andere twee wisten daar niets van. Iemand zal het gezien hebben. Dan beland je in één keer op het politiebureau en zit je in een heel slechte film. Ik vind het heel vervelend voor mijn collega’s dat dit is gebeurd. Het is een domme actie van mij. Dat besef je pas na die tijd. Het was maar een speelgoedpistool, maar blijkbaar kan het van een afstandje heel anders lijken.”

Het onderzoek van de politie is nog niet afgerond. Of er vervolging plaatsvindt, is nog niet bekend. FC Emmen wacht eerst de uitkomst van het onderzoek af voordat de club Kavak een eventueel sanctie oplegt

[ Tekst: DvhN / foto Marc Dol: RTVS ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.