Direct naar de inhoud.

Een Ander Achterhuis was een groot succes

 • door:
 • op:

MusicalgroepOdoornODOORN – Musicalgroep Odoorn kijkt heel voldaan terug op de 15 voorstellingen (goed voor meer dan vijfduizend kaarten) van de afgelopen weken. Iedere keer was de musical Een Ander Achterhuis uitverkocht en iedere keer waren de reacties positief.
Vier van de voorstellingen in de tot theater omgebouwde oude korenmalerij aan de Valtherweg waren speciaal voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal.
De groep is erg blij met het succes. Dat geldt voor zowel schrijver/regisseur Josh Hassing als voor de cast en alle andere vrijwilligers, in totaal meer dan 100 (voor de kaartverkoop, het decor, de catering, het verkeer en ga zo maar verder).
Een telkens uitverkochte zaal zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van de vele sponsors en zonder de spirit in de groep. Anderhalf jaar is er met hart en ziel gebrainstormd, geschreven, vergaderd, gebouwd en gerepeteerd, net zo lang tot de première op vrijdag 8 mei jl. met een gerust hart tegemoet gezien kon worden.
Het verhaal is inmiddels wel bekend: 16 onderduikers overleven in een kamer van 4 bij 5 meter op een boerderijtje aan de Krommewijk in Stadskanaal de Tweede Wereldoorlog, niet in de laatste plaats dankzij de moed van de oudste dochter. Deze Lammie en Bennie Kosses, een van de 13 joodse onderduikers, worden verliefd. Zij trouwen op 8 mei 1945 en wonen op 8 mei 2015, nota bene precies 70 jaar later, de première bij van Een Ander Achterhuis.
Mevrouw en meneer Kosses hebben zo’n anderhalf jaar geleden toestemming gegeven hun oorlogstijd en liefde tot een musical te verwerken. Hadden ze er toen vertrouwen in dat het ooit tot een voorstelling zou komen? “Nou,” vertellen ze op 8 mei jl. na afloop “toen jullie weg waren, zeiden we tegen elkaar: een mooi verhaal en mooi beloftes, laten we eerst maar eens zien of het wat wordt.” Ze voegden eraan toe dat hun verwachtingen in Odoorn rijkelijk waren overtroffen!
En nu? Nagenieten, over tot de orde van de dag en dan komt er vast weer een plan want in het hoofd van Josh Hassing strijden de scenario’s al weer om voorrang. Musicalgroep Odoorn kijkt heel voldaan terug op de 15 voorstellingen (goed voor meer dan vijfduizend kaarten) van de afgelopen weken. Iedere keer was de musical Een Ander Achterhuis uitverkocht en iedere keer waren de reacties positief.
Vier van de voorstellingen in de tot theater omgebouwde oude korenmalerij aan de Valtherweg waren speciaal voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal.
De groep is erg blij met het succes. Dat geldt voor zowel schrijver/regisseur Josh Hassing als voor de cast en alle andere vrijwilligers, in totaal meer dan 100 (voor de kaartverkoop, het decor, de catering, het verkeer en ga zo maar verder).
Een telkens uitverkochte zaal zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van de vele sponsors en zonder de spirit in de groep. Anderhalf jaar is er met hart en ziel gebrainstormd, geschreven, vergaderd, gebouwd en gerepeteerd, net zo lang tot de première op vrijdag 8 mei jl. met een gerust hart tegemoet gezien kon worden.
Het verhaal is inmiddels wel bekend: 16 onderduikers overleven in een kamer van 4 bij 5 meter op een boerderijtje aan de Krommewijk in Stadskanaal de Tweede Wereldoorlog, niet in de laatste plaats dankzij de moed van de oudste dochter. Deze Lammie en Bennie Kosses, een van de 13 joodse onderduikers, worden verliefd. Zij trouwen op 8 mei 1945 en wonen op 8 mei 2015, nota bene precies 70 jaar later, de première bij van Een Ander Achterhuis.
Mevrouw en meneer Kosses hebben zo’n anderhalf jaar geleden toestemming gegeven hun oorlogstijd en liefde tot een musical te verwerken. Hadden ze er toen vertrouwen in dat het ooit tot een voorstelling zou komen? “Nou,” vertellen ze op 8 mei jl. na afloop “toen jullie weg waren, zeiden we tegen elkaar: een mooi verhaal en mooi beloftes, laten we eerst maar eens zien of het wat wordt.” Ze voegden eraan toe dat hun verwachtingen in Odoorn rijkelijk waren overtroffen!
En nu? Nagenieten, over tot de orde van de dag en dan komt er vast weer een plan want in het hoofd van Josh Hassing strijden de scenario’s al weer om voorrang.

Eén reactie op “Een Ander Achterhuis was een groot succes”

 1. Mijnheer Bos.
  Wij vinden dit een heel mooie recentie over de Odoorner musicalgroep waar wij zelf
  als hoofd personen in werden gespeeld en dat we heel erg hebben gewardeerd hoe
  Josh Hassing dit heeft geschreven en het is gespeeld wij vonden het geweldig en
  al het werk wat er is gedaan om ons huis van toen na te bouwen.
  B.Kosses en Lkosses-Drenth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-