Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Minister Kamp wil geen uitstel windmolenpark Veenkoloniën

windmolenSTADSKANAAL / BORGER / GIETEN – Wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal en zijn ambtsgenoten en collega’s Freek Buijtelaar (Borger Odoorn) en Co Lambert (Hunze en Aa’s) zijn gisteren in Den Haag geweest. De drie wethouders woonden in de 2e kamer de commissievergadering van EZ bij. Hier werd over duurzame energie en windparken gesproken.

De delegatie bestuurders werden daar overigens onaangenaam verrast. Minister Kamp wil namelijk met volle kracht vooruit met de bouw van het windpark de ‘Drentse Monden’ en ‘Oostermoer’. De bezwaren van Astron (s´werelds grootste radiotelescoop) rondom de verstoring van het ruimteonderzoek werd hierbij slechts als ‘vervelend’ gezien. Peter Gelling zegt vandaag in het DvhN dat hij met verbazing kennis heeft genomen van het gemak waarmee kamp de bezwaren van Marco Vos, de directeur van Astron, terzijde schoof. Minister Kamp zei gisteren simpel dat het niet anders kan. Dat er in een klein en dichtbevolkt land altijd wel een partij hinder heeft van een bepaalde ontwikkeling zoals nu de bouw van dit geplande windmolenpark langs de grens met Stadskanaal.

De drie wethouders mochten gisteren niet inspreken en waren erg teleurgesteld. Toch spreken ze van een nuttig bezoek. We hebben geleerd dat we het van de coalitiepartijen zeker niet moeten hebben. Kamp liet doorschemeren dat hij geen behoefte heeft aan vertraging van de besluitvorming maar we weten nu bij wie we wel in Den Haag moeten zijn meent Gelling. Hij geeft samen met de andere wethouders de strijd tegen de windmolens dan ook niet op. We gaan de betrokken Kamerleden benaderen en hebben nog een hoop te doen, aldus Gelling vandaag in het DvhN.

Minister Kamp deed eerder de toezegging binnenkort het gebied waar de windmolens zouden moeten komen te bezoeken. Ook dan zal er zeker weer gepraat worden. De bevolking heeft zich in meerderheid tegen de komst van windmolens uitgesproken. Een onderzoek heeft dat uitgewezen. Voor de bouw van een zonnepark zou wel een draagvlak bestaan in de Drents Groningse veenkoloniën.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Minister Kamp wil geen uitstel windmolenpark Veenkoloniën

  1. Hoe zit het met de Geopark wat vind die ervan dan of wordt het “Hondsrug Geopark de Windmolen”

  2. Hier een paar bomen bestellen en flink aanplanten! http://sequoiabomen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.