Direct naar de inhoud.

Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst

  • door:
  • op:

flyer persberichtSTADSKANAAL – Bijna is het zo ver. Het tuin- en kunstevenement Westerwolde rijgt start op 19 juni en tien dagen lang kan iedereen die van tuinen en van kunst houdt zijn of haar hart ophalen.

Negentien tuinen en bijzondere locaties vormen in deze periode een podium voor (regionale) kunst en cultuur. De tuinen zijn stuk voor stuk uniek door de verscheidenheid in aanleg, sfeer en grootte en inmiddels bekend om hun kwaliteit. Er zijn royaal aangelegde tuinen en intieme kleine. Strakke of juist romantisch vormgegeven tuinen, park- en landschapstuinen. Tuinen met het accent op kunst of juist op kunstig tuinieren en plantcollecties.  Ook binnen de uitingen van kunst is de variatie groot. Van keramiek, schilder- en glaskunst, ambachtelijke producten, tot muziek, dans- en dichtkunst. Iedere tuin zal daarom een verrassing zijn.

PrintDe tuinen liggen dicht bij elkaar, de meeste zelfs op fietsafstand en kunnen aan elkaar geregen worden door (fiets)routes. Bovendien liggen ze in het aantrekkelijke landschap van Westerwolde. Ook middels bijzondere arrangementen kunnen tuinen onderling verbonden worden. Het thema voor 2015 is Laifs! Gronings voor liefs. Verwacht geen roze hartjes, maar stoere invullingen van het thema, passend bij de aard van de regio. Ook dit jaar stelt iedere tuin weer een kraal beschikbaar die volgens de eigenaren symbool staat voor de tuin. Leuk om te verzamelen en te rijgen tot een uniek souvenir.

Er is een handig programmaboekje uitgegeven, met daarin beschrijvingen van de tuinen en van de exposerende kunstenaars. Het boekje is verkrijgbaar bij de Tourist Info kantoren en agentschappen in Westerwolde, tijdens het evenement bij de deelnemende tuinen én aan te vragen via Facebook.
Westerwolde rijgt wordt gehouden van 19 t/m 28 juni 2015. De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over deelnemende tuinen en kunstenaars op www.westerwolderijgt.nl. Of volg Westerwolde rijgt op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-