Direct naar de inhoud.

Studenten Comenius College werken zich in het zweet

  • door:
  • op:

STADSKANAAL- Het was dinsdagmiddag flink aanpoten voor studenten van het Comenius College in Stadskanaal. Klas 1B volgde op het Raadhuisplein een trainingsdag georganiseerd door de Landmacht. Op dit plein staat voor deze gelegenheid een voertuig van de Luchtmobiele Brigade, uitgerust met een aantal loopbanden.

Hierop moesten de studenten met een kogelwerend vest en een geweer een aantal minuten een sprintje trekken, om een indruk te krijgen hoe het er bij de Landmacht aan toegaat. Toch lijkt de grote inspanning iets te veel voor sommigen. Een leerling vertelt wel interesse te hebben om later een baan voor Defensie te hebben, maar staat vanaf de kant toe te kijken: “Ik moet straks nog drie kwartier terug fietsen. Dat wordt me te veel.”

Enthousiast

Toch heeft een medewerker van het wervingsteam een goed gevoel over een aantal kinderen. “Wij van het wervingsteam zijn voor het eerst met deze training in Stadskanaal, maar het bevalt ons goed. Sommige kinderen zijn enorm enthousiast en houden de opdrachten vol, ook wanneer ze moe worden. Dat is mooi om te zien. Ze denken aan hun team en niet alleen aan zichzelf, en dat is natuurlijk ook hoe het er in het echt aan toe hoort te gaan.”

  IMG_6027

 

 

 

 

 

(Audio) RTV Stadskanaal sprak met een aantal deelnemers en medewerkers van de trainingsdag:

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal