Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Inschrijving 16e zwemevenement ‘De Rode Loper’ loopt

RodeLoper_138STADSKANAAL – Op zondag 28 juni 2015 wordt in het A.G. Wildervanckkanaal te Stadskanaal voor de 16e keer het zwemevenement de Rode Loper georganiseerd. Het evenement dankt haar naam aan de fietsbrug “de Rode Loper”, waar de deelnemers onder door moeten zwemmen. Deze brug biedt aan de toeschouwers een fantastisch overzicht over het , te zwemmen, parcours.

De wethouder van sportzaken van de gemeente Stadskanaal, de heer P.Gelling, zal om 10.30 uur het startsein geven, voor een, naar verwachting, mooie en sportieve wedstrijddag. De KNZB heeft, ook dit jaar, het zwemevenement ”de Rode Loper” aangewezen als één van de drie kwalificatie momenten voor deelname van de jeugd aan de 5000m vrijeslag aan het (EJK) Europees Jeugd Kampioenschap open water.Evenals vorig jaar hebben de organisatoren een afspraak kunnen maken met REGIO NOORD van de KNZB, waarin is vastgelegd, dat ook nu Kampioenen van REGIO NOORD in het zonnetje gezet kunnen worden.

Inschrijven

De inschrijving voor de diverse wedstrijdonderdelen loopt. Er kan worden ingeschreven voor 5000m., 3000m, 1000m vrijeslag en 2500m schoolslag jeugd en senioren, verder voor 1000m. vrijeslag en schoolslag voor junioren en masters en 500m. vrijeslag voor de minioren.Rond 14.00 uur zijn er de prestatietochten over een afstand van 250m en 500m. Als laatste onderdeel van het evenement vindt om 16.45 uur traditioneel de 1000m prestatietocht voor deelnemers van 12 jaar en ouder plaats. De inschrijving voor deelname aan de prestatietochten kan bij de inschrijftent tot steeds een kwartier voor aanvang van de betreffende tocht. Als de weergoden de organisatoren gunstig gezind zijn kan dit onderdeel een spectaculair einde vormen van hopelijk een geslaagd evenement.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.