Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Prachtig versierde huizen in het jarige Vledderveen

Galama feestweek Vledderveen 135VLEDDERVEEN – Het dorp is jarig. 135 jaar oud. Dus vestigden de eerste bewoners zich in 1880 in Vledderveen. Afgelopen zaterdag opende burgemeester Baukje Galama het verjaardagsfeest. Het hele dorpje was uitgelopen en het was dan ook bomvol op het grasveld tegenover café Veldzicht. Een café wat even later de hoofdrol zou spelen in een demonstratie van de plaatselijke brandweer en hulpdiensten. Het leek allemaal erg realistisch. Een brandstichter werd gearresteerd. De plaatselijke jeugd vond het wel spannend. Al die gillende sirenes en brandweerauto’s. Even verderop stond een grote tent met daarin een clown. ‘weinig kinderen, ik hoop dat er straks meer langs komen’ sprak hij in prachtig Gronings dialect.

Vledderveen 135 openingWethouder Peter Gelling was ook aanwezig. Gelling heeft sinds kort wijkbeheer in zijn portefeuille en sprak belangstellend met de inwoners van het kleine Veendorp. Ook wij spraken kort met hem. Vroegen de wethouder naar de toekomst van het 340 inwoners tellende dorpje. De jeugd is aangewezen op Stadskanaal. Daar staan de scholen. Hoe het er hier uit ziet over nogmaals 135 jaar? Gelling trekt zijn schouders op. Hij weet het ook niet maar zal er alles aan doen om Vledderveen te ondersteunen. ‘Wie wil er nu niet zijn jeugd doorbrengen en opgroeien in zo’n prachtige omgeving en gelukkig ligt Stadskanaal dus heel dichtbij’. Hierin heeft de wethouder gelijk. Wij kijken op en zien in de verte de watertoren van Stadskanaal imposant aan de horizon. Een geweldige blik over een prachtige omgeving.

Galama Vledderveenversierde huizen VledderveenDSC_0823demonstratie Brandweer vledderveen feestweek

Bert Jan doet interview Peter Gelling

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Prachtig versierde huizen in het jarige Vledderveen

  1. En dan staat er achter cafe bos op de vledderweg een huis met een grote schuur waar een enorme rommel is zowel binnen en buiten een echte afknapper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.