Direct naar de inhoud.

PvdA vraagt het college de Marktstraat in Musselkanaal aan te pakken

  • door:
  • op:
PvdA stand Stadskanaal
Archieffoto PvdA stand (F: rtvs)

STADSKANAAL – Vanmiddag in de raad – PvdA vraagt het college om de verkeersproblematiek van de Marktstraat in Musselkanaal op te lossen. Verkeer kan door geparkeerde auto’s namelijk niet goed doorstromen. Ruim 10 jaar is de Marktstraat in Musselkanaal een pijnpunt voor inwoners en beroepschauffeurs. Omdat er aan de Marktstraat geparkeerd mag worden kan het verkeer niet goed doorstromen. In 2010 leek het er op dat het probleem was opgelost omdat op dat moment, in overleg met de Handelsvereniging en Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal, een stopverbod was ingevoerd.

Een, naar zijn eigen zeggen, gedupeerde winkelier stapte echter naar de rechter en met succes. Het verkeersgebied wordt aangemerkt als een 30 kilometerzone en daar kan geen stop- of verkeersverbod worden ingevoerd. Deze gang van zaken heeft echter niet geleid tot een oplossing. Inmiddels is al ruim 10 jaar de Marktstraat dus een hindernis voor het autoverkeer.

De PvdA Stadskanaal vraagt, tijdens de algemene beschouwingen vanmiddag, het college samen met de Handelsvereniging en Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal met spoed tot een oplossing te komen. Halsstarrigheid van een van de partijen mag niet leiden tot jarenlang irritatie.

De raadsvergadering wordt vanmiddag vanaf 14.00 uur live uitgezonden op RTV Stadskanaal via de ether, kabel en op de live-stream.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal