Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kinderen Brede School onthullen met Johan Hamster eigen kunstwerk

Johan HamsterMUSSELKANAAL – Donderdagochtend 18 juni wordt een bijzondere ochtend voor de kinderen van de Brede School Musselkanaal. Om 10.30 uur gaan zij, samen met de wethouder Johan Hamster van onderwijs, hun eigen kunstwerk onthullen. Het kunstwerk is onderdeel van het cultureel erfgoed project ‘Knoal’, dat naadloos aansluit bij de vieringen van 250/400 en als verbindend element voor en door het dorp moet dienen.

Trots op je omgeving
In 2015 viert de gemeente Stadskanaal haar 250 jarig bestaan en viert de regio het 400 jarig bestaan van de Semslinie. In dat kader staat er een groot evenement gepland en om daarbij aan te sluiten heeft de Brede School Musselkanaal het moment aangegrepen om haar project ‘Knoal’, dat eens per twee jaar op de agenda staat, grootser dan in voorgaande jaren op te pakken. De Brede School heeft een speciaal programma ontwikkeld voor kinderen dat plaatsvindt in de periode van de festiviteiten. Achterliggende gedachte hierbij is dat juist kinderen bij de viering 250/400 betrokken moeten worden zodat zij leren dat ze best trots mogen zijn op waar ze vandaan komen en iets te weten komen over de geschiedenis van hun eigen omgeving.

Kunst ontworpen door kinderen
Het programma van de Brede School omvat onder andere de onthulling van een kunstwerk, geproduceerd door Smederij Berndt. Voor de groepen vijf en zes van de basisscholen in Musselkanaal is een ontwerpwedstrijd voor dit kunstwerk uitgeschreven en het winnend ontwerp is leidend geweest voor dit kunstwerk. Bij de onthulling van het kunstwerk op 18 juni zullen de kinderen van de groepen vijf tot en met acht een eigen lied ten gehore brengen met als titel: ’Mien dörp hier aan ’t knoal’. Voor de leerlingen van de groepen één tot en met vier en de kleintjes van de peuterspeelzaal en kinderopvang is een educatieve speurtocht uitgezet langs de etalages van het winkelcentrum. De speurtocht zit vol met historische voorwerpen die door de kinderen van huis en familie zijn meegenomen: Het centrum wordt zo een echte expositieruimte! De speurtocht eindigt bij het kunstwerk dat haar definitieve plekje zal krijgen in Lint, Musselkanaal.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.