Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Huurbaas zal zich nooit als filantroop opstellen

Klaas Pals in gesprek met Bert Jan Brinkman

Klaas Pals in gesprek met Bert Jan Brinkman

STADSKANAAL – Klaas Pals (D66 Stadskanaal) wil niets weten over het compacter maken van het winkelcentrum Stadskanaal. Onlangs kwam CWS voorzitter Klaas-Jan Havinga met de boodschap dat het vijf voor twaalf is voor veel centrum ondernemers. Hij wil diverse aanpassingen voor het winkelcentrum van Stadskanaal en deze eind dit jaar presenteren middels een visieplan. Op deze manier moet er weer een gezond ondernemers klimaat worden gecreëerd.

Klaas Pals, “de huren zijn mogelijk te hoog maar daar gaan wij als gemeenteraad niet over. Bovendien zal een huurbaas zich nooit als filantroop opstellen”. Om leegstand te voorkomen adviseert Pals niet om het centrum compacter te Klaas Palsmaken. Hij wil dat winkeliers de klanten lokken door middel van activiteiten. Ook wil de D66 fractievoorzitter meer inzetten op toerisme. Niet zo zeer op de vaarrecreant die hij de grijze golf noemt maar meer op bezoekers uit de rest van ons land.

Klaas Pals in de  ‘S-express‘ uitzending over het centrum Stadskanaal:

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Huurbaas zal zich nooit als filantroop opstellen

  1. bert kruize

    Klopt zeker; een huurbaas wil geld verdienen op zijn investering en gaat niks weggeven!
    Je kunt ondernemers ook niet dwingen te verhuizen ! Probeer wat anders te doen met leegstaande panden, desnoods d.m.v. andere wetgeving of door aankoop panden.

  2. Geheel eens met Klaas Pals! Je geeft toch niet zomaar je top100 van grootste winkelgebieden op? Oriënteer je op Drenthe (van Groningen moet je het niet hebben ‘ze’ gunnen je geen goede voorzieningen als hogescholen etc. maak écht gebruik van je historische sites (Snikke, Jantrie, het Kanaal, verschillende gebouwen waaronder watertoren, slagerij en nog heeel veel meer panden, maar ook de STARlijn, bij het laatste laat de Arriva of Belgische spoorwegen trein (of welke maatschapij dan ook) rijden via een wat hoger / breder spoortalud via Atlantislaan ipv STARlijn te slopen) bezuinig het openbaar groen niet kapot! Doe meer festivals per jaar als GoSports. (Filmfestival, jeugdfilmfestival, mediafestival etc. Etc. Wees meer trots op wat kan en wat er is!!!)

    En over die huurbazen met hoge huren, volgens mij pak je die gewoon aan met leegstandstaks. Elk gebouw wat langer dan een jaar leegstaat dient bijvoorbeeld 3000 euro aan deze belasting af te dragen, wat in een fonds komt waaruit projecten kunnen worden gefinancieerd die leegstand aanpakken. (De festivals bijvoorbeeld)

    Sowieso stop met je zelf tot achterstandsgebied te benoemen, de imagoschade daarvan is zoveel groter dan een centje subsidie wat je ervoor krijgt. (En tegenover subsidie staan altijd eisen die niet leuk zijn.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.