Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Papieren huis-aan-huiskrant Groot Groningen zal gemist worden

Groot Groningen voor het laatstGRONINGEN – Deze week zult U tevergeefs zoeken naar de krant ‘Groot Groningen’ in onze regio. Vorige week liet de uitgever dat weten in een schrijven op het voorblad van de laatste papieren editie. De gedrukte krant die wekelijks in de brievenbus viel is er niet meer. Vanaf nu kunnen lezers ons digitaal vinden op de website grootgroningen.com laat redacteur Martijn Folkers weten. “Digitaal wordt gelukkig steeds beter gevonden en is toekomst bestendig”.

Folkers die eerder het nieuws vergaarde uit zijn geboortestreek Zuid Groningen gaat zich nu meer richten op het gebied Westerkwartier en de stad. “Op onze website blijven wij natuurlijk wel het nieuws schrijven wat zich afspeelt in Midden, Oost en Zuid Groningen. De papieren editie blijft overigens wel bestaan in een oplage van 120.000 voor lezers in de stad Groningen en Haren. Onder de naam Groot Groningen XXL zal de krant daar niet wekelijks maar maandelijks door de brievenbus glijden”, aldus Folkers

 

De papieren editie van de weekkrant ‘Groot Groningen’ werd goed gelezen en stond bekend om haar redactionele onafhankelijke kwaliteit. De krant die vaak als ‘podium’ diende voor lokale politici maar ook voor lokale (sport) verenigingen zal dus zeker gemist worden. Tegenvallende reclame inkomsten, veroorzaakt door de economische recessie, zouden de oorzaak zijn van het wegvallen van de papieren huis-aan-huiskrant voor de regio’s Midden, Oost en Zuid Groningen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.