Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De Jatrie is weer thuis

Jatrie 1STADSKANAAL – Na een tijd van afwezigheid voor restauratiewerkzaamheden voer de Jatrie gisteren weer door het Stadskanaal. Het binnenvaartschip uit 1930 was voor restauratiewerkzaamheden in Groningen geweest. De negentig jaar oude bronsmotor van de Jatrie heeft ongeveer 25 jaar stil gestaan. In april heeft men de motor weer draaiende gekregen.

Jatrie weer in StadskanaalNu de nieuwe stuurhut klaar is, kon de Jatrie op eigen kracht naar Stadskanaal varen zodat hier de stuurhut gemonteerd kan worden. Wanneer alle restauratiewerkzaamheden klaar zijn, kan de Jatrie dienstdoen als varend monument.

[Foto’s: Marc Dol – RTVS]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.