Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zwemevenement ‘De Rode Loper’ mooi op koers

A.G. Wildervanckkanaal en de Rode Loper brug

A.G. Wildervanckkanaal en de Rode Loper brug

STADSKANAAL – Het daadwerkelijke tijdstip van het zwemevenement ‘de Rode loper’ nadert met rasse schreden. De voorbereiding bevinden zich in de afrondende fase en zo zullen er in de laatste week nog een aantal puntjes op de i worden gezet. Tot dusver verloopt alles naar wens, aldus woordvoerder Bouko kroon. “De inschrijvingen komen binnen en er zijn, op dit moment, iets meer dan 100 deelnemers. De wedstrijdzwemmers hebben nog deze week om zich aan te melden”. Om van een, qua deelname, geslaagd evenement te kunnen spreken, zullen er echter nog minstens zoveel bij moeten komen.

Met name voor de recreatieve zwemmers, die RodeLoper_138aan de prestatietochten gaan deelnemen, is het weer een zwaarwegende factor.  De watertemperatuur is goed. De buitentemperatuur is erg bepalend. De prestatietochten 250 en 500m starten om 13.50 en 14.00 uur. De prestatietocht 1000m start om 16.45 uur. De wens is, dat velen de sportieve uitdaging zullen aangaan om het zwemmen in open water eens te ervaren en het verschil te proeven van zwemmen in een binnenbad of buiten in de natuur.

Aanmelden voor deelname aan de tochten kan, op het wedstrijdterrein, steeds tot een kwartier voor aanvang van de betreffende tocht. De baanbeveiliging, bestaande uit leden van de Reddingsbrigade, duikers van Latimeria en ehbo-ers, zullen waken over alle deelnemers.

Het open water zwemmen staat gepland op zondag 28 juni. 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.