Direct naar de inhoud.

Ondernemers kijken met gemengde gevoelens terug op bezoek Kamp

  • door:
  • op:

windmolensKANAALSTREEK / BUINERMOND – De gezamenlijke ondernemers in de Buinermond en de Kanaalstreek hebben minister Kamp van Economische Zaken vandaag hun plan Solar Park Veenkoloniën aangeboden, als alternatief voor het megawindmolenpark in het gebied. Ze hebben de minister hiermee, zoals zij het omschreven ‘een cadeau’ aangeboden. “Een plan waarmee de duurzaamheidsdoelstelling wordt gehaald, het gebied niet wordt geruïneerd, de bestaande
frictie tussen boereninitiatiefnemers en bevolking wordt opgelost, werkgelegenheid wordt gecreëerd, innovatie tot stand wordt gebracht en de hele regio een economisch en sociaal perspectief wordt geboden. Alles wat het megawindmolenpark niet doet”, aldus de ondernemers, die met een delegatie
waren vertegenwoordigd in het gesprek dat de minister voerde met bewoners van het gebied.
De ondernemers kijken met gemengde gevoelens terug op het bezoek dat de minister vandaag heeft gebracht aan de Veenkoloniën. Woordvoerder Jan Nieboer van de gezamenlijke ondernemersorganisaties: “We zijn content dat de minister ons alternatief plan in ontvangst heeft
genomen, dat was een belangrijk punt. Tegelijk gaf de minister aan dat de procedure tot nu toe wat hem betreft lang genoeg heeft geduurd. Toezeggingen hebben we niet gekregen. Hoewel het een plezierig gesprek was konden we ons niet helemaal aan de indruk onttrekken dat zijn bezoek
onderdeel van een rituele dans was. Zodat hij in de Tweede Kamer kan zeggen dat hij met de mensen in het gebied heeft gesproken. Maar we hebben niet zoveel aan mooie woorden, we willen dat de windmolens er gewoon niet komen. En dat vindt ruim 80% van de inwoners, zoals uit het
draagvlakonderzoek is gebleken. De minister en de Tweede Kamer mogen dat niet negeren.”
De ondernemers hebben een dringend beroep op de minister gedaan het Solar Park Veenkoloniën serieus te onderzoeken. Nieboer: “We hebben ook aangeven dat zijn eerdere uitlating dat in geval van de toepassing van zonne-energie de hele Veenkoloniën vol gezet moet worden met zonnepanelen niet
correct is en geen recht doet aan de inspanningen die wij als betrokken ondernemers plegen. Ik denk dat het de minister nu wel duidelijk is dat we slechts een fractie van de grond in de Veenkoloniën nodig hebben om het Solar Park te realiseren. Bovendien concludeerde de minister aan het eind van
het gesprek dat het hem duidelijk was geworden dat er massale tegenstand tegen het windmolenplan in de Veenkoloniën is”.
De ondernemersverenigingen van Stadskanaal (VVBK) en Nieuw-Buinen (Ondernemersvereniging Buinermond) tellen gezamenlijk ruim 250 leden.

Eén reactie op “Ondernemers kijken met gemengde gevoelens terug op bezoek Kamp”

  1. Als je met een constructie boven de wijken de zonnepanelen plaatst heb je bijna geen landbouwgrond nodig. Ook de daken van boerderijen kun je hiervoor benutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-