Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Toch frequentie veiling commerciële radiostations

Mast Hoogezand (F: RTVS)

Mast Hoogezand (F: RTVS)

DEN HAAG  – Het kabinet gaat de etherfrequenties voor commerciële radiostations opnieuw veilen. Dit is vanmiddag bekend gemaakt. De frequenties worden in 2017 voor een periode van 10 jaar. Bij deze veiling komen er nieuwe digitale etherfrequenties (DAB+) beschikbaar voor bestaande partijen en nieuwkomers. Eerder deze week blokkeerde de PvdA nog een mogelijke veiling van de etherfrequenties voor de commerciële radiozenders. Met minder regels bij de veiling lijken de bezwaren van de PvdA nu van de baan.

 

Minder regels en voorwaarden

Het kabinet schrapt een aantal regels bij de komende verdeling: er is straks geen limiet meer aan het aantal frequenties dat een bedrijf mag kopen. Daarnaast vervallen de meeste gedetailleerde programma-eisen, met uitzondering van commerciële zenders voor nieuws en Nederlandstalige muziek. De termijn van tien jaar is door Kamp ingesteld omdat bedrijven vaak flink investeren in de vergunning en in de zender.

Innoveren en ondernemen

Minister Kamp: “Een veiling van vergunningen met minder voorwaarden en een lange looptijd geeft bedrijven meer kansen om te innoveren en te ondernemen.” Begin deze eeuw werd muziek nog beluisterd via radio, CD of een enkele betaalde download. “Nu luisteren we ook via iTunes, Spotify en You Tube naar muziek. Er is analoge, digitale en internetradio beschikbaar. De radiomarkt is onderdeel geworden van een sterk veranderende mediamarkt. De commerciële radiostations moeten daar goed op kunnen inspelen”, aldus minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

[ Bron: MediaMagazine ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.