Direct naar de inhoud.

16e editie open water zwemmen onder zomerse temperaturen

Wethouder Peter Gelling voor de Rode Loper brug
Wethouder Peter Gelling voor de Rode Loper brug

STADSKANAAL – (videoflits) In het A.G. Wildervanckkanaal in Stadskanaal werd zondag voor de voor de zestiende keer het zwemevenement De Rode Loper gehouden. Vanaf half elf  ’s morgens tot ongeveer half vijf ’s middags werd er gezwommen in het kanaal. Het open water zwemmen in Stadskanaal is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip in de zwemwereld.

 

De Rode Loper 

Kijkje vanaf de brug
Kijkje vanaf de brug

Het evenement is genoemd naar fietsbrug De Rode Loper, die het achterliggende natuurgebied ontsluit. De brug maakt in feite deel uit van het evenement, omdat de  deelnemers hieronder door moeten zwemmen. Ook voor de toeschouwers is het een interessant onderdeel van het zwemevenement, want vanaf deze brug hebben ze een prachtig overzicht over het zwemparcours.

Rond half elf heeft wethouder Peter Gelling het startschot mogen geven.  Hierop werd begonnen met de 5000 meter vrije slag. De ongeveer 300 recreatieve en wedstrijdzwemmers hadden een prachtige zomerdag tot hun beschikking. Weinig wind en pas in de 2e helft van de middag verdween de zon achter de sluier bewolking en vielen er wat regendruppels. De prijsuitreiking en alle uitslagen kun je lezen op Rode Loper zwemmen

Een korte impressie: 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-