Direct naar de inhoud.

Druk en succesvol zwemweekend zwemvereniging Nova

NovaSTADSKANAAL / HOOGEZAND / DORDRECHT – Maar liefst drie verschillende wedstrijden stonden het afgelopen weekend op het programma voor de zwemmers en coaches van het in Stadskanaal zwemmende NOVA.  Voor de vereniging waren dit tevens de laatste wedstrijden van een ontzettend succesvol seizoen.

Zaterdag 27 juni werden de 50 meter finales gezwommen in Hoogezand.  Tijdens de 25-50m. competitiewedstrijden van het afgelopen seizoen had zich een grote groep NOVA-zwemmers voor de finale weten te plaatsen. De resultaten mochten er zijn; veel persoonlijke records sneuvelden en er werden 17 gouden, 8 zilveren en 9 bronzen medailles gewonnen. Alle NOVA-deelnemers gingen met een medaille naar huis.

Voor zondag de 28ste juni stonden de jaargangfinales in Dordrecht in de agenda. De jaargangfinales zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de 24 snelste minioren (8-11 jarigen) van Nederland elkaar treffen. NOVA-zwemmers Stijn Brinks, Marc Manning en Mats Meyer hadden zich voor deze finale geplaatst. Door een technische storing in de nacht van zaterdag op zondag  in het zwembad van Sportboulevard Dordrecht was de kwaliteit van het water niet veilig en moest de wedstrijd helaas worden afgelast.

De open waterliefhebbers van de club kwamen zondag 28 juni tijdens zwemevenement `De Rode Loper` in het A.G. Wildervanckkanaal in Stadskanaal in actie. De 12 NOVA-deelnemers startten op verschillende programmaonderdelen en behaalden 2 gouden, een zilveren en een bronzen plek. Tijdens het evenement werden ook de open water kampioenen van Noord- Nederland gehuldigd. Kampioen bij de heren 5000m. vrijeslag werd Niels Wiersema, bij de 500m. vrijeslag jongens junioren 4,5,6 was deze eer weggelegd voor Ruben Kooi en grote zus Tessa Kooi ging met de kampioenstitels voor de 1000m. vrijeslag en de 1000m. schoolslag meisjes junioren 2, 3 aan de haal.

Foto 50m. finale in Hoogezand middagsessie:
Marody Mensen, Marieke Wind, Julia Molthoop, Daniek Super, Ruben Kooi en Janine Schuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-