Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA Borger Odoorn wil naast starterslening ook ‘blijverslening’

pvda_logoBORGER ODOORN – Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen wordt steeds meer gestimuleerd. De Partij van de Arbeid wil een ‘blijverslening’’ om bijvoorbeeld aanpassingen aan het huis mogelijk te maken, aldus Henk Zwiep van de PvdA Borger Odoorn. Een lening om starters op de woningmarkt te helpen bij hun eerste koopwoning kennen we al een tijdje.

U woont jarenlang fijn in uw huis, het is goed onderhouden en nog de koopwoning is vrij van hypotheek! Prima oude dagvoorziening.  Maar wat als u moeite krijgt met traplopen of de badkamer wilt laten aanpassen en u heeft het geld niet op de plank liggen. Een hypotheek wordt zelden verstrekt door de bank vanwege uw leeftijd. Moet u noodgedwongen verhuizen! De meeste mensen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. En de overheid wil dat ook! De PvdA vraagt daarom het college om ‘blijversleningen’ te onderzoeken. Een regeling waarbij ouderen een lening kunnen krijgen om hun huis zodanig aan te passen dat ze er langer kunnen blijven wonen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.