Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Imkers houden open huis

bijenAGENDA – Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing wordt gemaakt? In het weekend van 11 en 12 juli houden imkers in heel Nederland open huis. Voor het zesde jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) de Landelijke Open Imkerijdag. Er worden in totaal meer dan 30.000 bezoekers verwacht en het is daarmee het grootste imkerevenement in Nederland. Tijdens de open dag ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en ontvangt praktische tips over het bijvriendelijke maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en gaat in een bijenkast op zoek naar de koningin. Op meer dan 200 locaties wordt open huis gehouden.

Belang van bijen
Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Tijdens het weekend van 11 en 12 juli laten imkers zien wat jij kunt doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

NBV
Nederland telt ongeveer 7.000 imkers waarvan 90% is aangesloten bij de NBV. De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op. Dit jaar zijn dat er naar verwachting meer dan 1.000.

In Stadskanaal kunnen we o.a. terecht bij de “Stone Farm” aan de Zijdstukkerweg 7 in Stadskanaal
Kijk voor meer locaties op www.bijenhouders.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.