Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Waterlanders zijn gedrag pleziervaarders beu

Archief foto Waterland vanuit de lucht - F: Sylvia Maatjes

Archief foto: Waterland vanuit de lucht – F: Sylvia Maatjes

STADSKANAAL – Bewoners in de wijk Waterland zijn boos op pleziervaarders die het met de vaarregels niet zo nauw nemen. De wijk Waterland staat bekend om zijn schitterende kanalen die toegankelijk zijn vanuit het Stadskanaal.

In de woonwijk is een vaarroute uitgezet die met warm weer druk benut wordt. Inmiddels zijn er bij de politie tal van klachten binnengekomen over het vaargedrag van sommige pleziervaarders in de woonwijk. Deze heeft daarom aangekondigd strenge controles uit te gaan voeren. Vaarrecreanten die zich misdragen, worden op de bon geslingerd, laat de politie weten.

Een archief/nostalgie-filmpje (2010) over Waterland en de brug die gepasseerd moet worden om er in te komen. De brugwachter had toen het laatste woord..

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Waterlanders zijn gedrag pleziervaarders beu

 1. Erik Vissering

  Ik vraag me dan wel af welke Waterlanders dit zijn, het zijn in elk geval niet alle Waterlanders…….

 2. Karin Smalbil

  Kijk, klein staaltje van ‘wie maar flink zeurt en zeikt over vaarrecreatie wordt serieus genomen’. Die kanalen daar in het gekweekte Waterland zijn amper doorvaarbaar. Onderhand is wel duidelijk dat het altijd om dezelfde klagers en zuurpruimen uit Waterland gaat, en dat zijn zij die niets beters te doen hebben. Deze lui gingen tenslotte wonen aan het water, dan loop je de kans dat je een keer een boot ziet. Heel simpel. Waar je geen last hebt van varende, recreërende jongeren is in Vledderveen. In de Velden. In een vrijstaande boerderij. Gratis tip. Nu hangt de jeugd al niet bij de wiettent(nog geen 500 meter van waterland af trouwens), nu overvallen ze geen bejaarden, ze varen gewoon. Laat ze!

 3. Goed dat iedereen rekening houd met de ander. Dat mag ook in Waterland. De regels zijn goed 6 kilometer is hard genoeg. Er is veel overlast. Misschien niet bij de motorrijder deheer V**** wel op andere plekken. De lente al twee nesten gevonden die door boten kapot zijn gegaan. Heel erg. Waterland is geen mototvaarrekreatieland. Geode ouders kopen electrische boten. lawaaimakende benzinemotoren zijn asociaal in de wijk. Voor de mensen en de vogels. Dat doe je op een andere plek. Net zo als de motor van V**** gelukkig niet de hele dag door de wijk rijd.

  • Erik Vissering

   Wie wordt er bedoeld met de heer V****?
   Want deze heer V**** is geen motorrijder……..

 4. Bootjes zijn welkom. Maar 6 km is hard genoeg. De bootjes varen regelmatig erg hard. Het kost dierenlevens en veel ergernis en veel lawaai. Goed dat dat verboden wordt en ze dan een bekeuring krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.