Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Thuiszorgmedewerkster gearresteerd voor verduistering

Archief foto: M. Dol - RTV-S

Archief foto: M. Dol – RTV-S

STADSKANAAL – Met de aanhouding van een 25-jarige vrouw uit Stadskanaal verwacht de politie meerdere misdrijven te hebben opgelost. De vrouw wordt verdacht van verduistering van geld van bewoners die zij als medewerkster van een thuiszorgorganisatie bezocht.

Start van het onderzoek

De politie ontving eind vorig jaar informatie over een verduistering van geld door waarschijnlijk een thuiszorgmedewerkster. In overleg met het thuiszorgbedrijf, waarvoor de vermoedelijke verdachte werkte, werd besloten om geld te markeren. Toen er weer geld mistte werd de medewerkster door gewaarschuwde politieagenten aangesproken. De 25-jarige werknemerster bleek het gemarkeerd geld bij zich te hebben. Zij gaf de verduistering direct toe. Ook bekende zij dat zij vaker geld van bewoners had gestolen.

Aanhouding en verhoor

De vrouw werd enige tijd terug aangehouden en uitgebreid verhoord. Uit die verhoren bleek dat in ieder geval zeven bejaarde bewoners van Stadskanaal vermoedelijk slachtoffer zijn van de praktijken van de thuiszorgster. In alle gevallen kwamen familie en kennissen van de slachtoffers achter de gelddiefstallen. Van de buit, ruim 7500 euro, werd niets meer teruggevonden. Het geld ging volgens de verdachte op aan haar eigen levensonderhoud.

Het onderzoek is volledig afgerond. De politie maakt het dossier op en draagt dit over aan het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie beslist wat met de verdachte gaat gebeuren.

1 Reactie op “Thuiszorgmedewerkster gearresteerd voor verduistering

  1. Nou geef haar maar een taakstrafe van 20 uur of zo. Meer zit er vast niet in in dit landje. Pa open en nat houden. Trouwens de cellen moeten beschikbaar blijven voor de Scandinavische criminelen. Daar verdienen ze aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.