Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Bevolkingsonderzoek NoordSTADSKANAAL – Eind juli start het bevolkingsonderzoek borstkanker in de gemeente Stadskanaal. Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Onderzoekswagen

De onderzoekswagen wordt eerst geplaatst in Stadskanaal, op de parkeerstrook achter sporthal De Spont. Eind september wordt de onderzoekswagen verplaatst naar Onstwedde. Tot slot staat de onderzoekswagen vanaf begin oktober in Musselkanaal. Begin november zullen naar verwachting alle cliënten in de gemeente gescreend zijn.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op bevolkingsonderzoeknoord. U kunt ook bellen of mailen met de Bevolkingsonderzoek Noord, 0900 – 20 30 100 of info@bevolkingsonderzoeknoord.nl .

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.