Direct naar de inhoud.

Weersverslechtering: Vanaf het weekend wisselvallig en vrij koel zomerweer

  • door:
  • op:

BuienZEIST – De zomer raakt eind deze week in het slop. Depressies krijgen steeds meer grip op ons weerbeeld. Hierdoor stijgt de kans op neerslag en daalt de temperatuur naar een magere 20 graden. Normaal wordt het tijdens de tweede helft van juli een graad of 23.

Buiig en vrij koel vanaf zaterdag
Vanaf zaterdag is de kans vrij groot om een bui op je pet te krijgen en de zon speelt slechts een bijrol. Tegelijk met bewolking en buien stroomt koelere lucht het land binnen. De maxima komen uit rond 20 graden. Op dagen waarop de zon er nauwelijks aan te pas komt kan de temperatuur blijven steken beneden 20 graden. Met voldoende zon kan het 22 graden worden. Zomerse warmte zit er voorlopig niet in.

Het is niet alleen maar kommer en kwel, want er zijn tussen de buien en wolkenvelden door zeker nog zonnige perioden te verwachten. De tijd dat je zonder de radar en de weersverwachting te checken naar buiten kan is echter voorbij.

Nog even redelijk zomerweer
Deze zomer werd tot dusver gekenmerkt door veel zonneschijn, weinig neerslag en periodes met (tropische) warmte. We beleefden begin juli zelfs een officiƫle hittegolf. Slechts enkele dagen verliepen somber, koel en nat. De laatste tijd zien we al steeds vaker wolken in het weerbeeld en ook de komende dagen moet de zon met regelmaat wolken naast zich dulden.

De neerslagkansen zijn tot en met vrijdag echter nog klein en de temperatuur ligt rond normale waarden voor de tijd van het jaar. Geen fantastisch zomerweer dus, maar als we het vergelijken met de vooruitzichten vanaf het weekend is het zeker niet slecht. [ weeronline.nl ]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal