Direct naar de inhoud.

Middeleeuws Ter Apel vernieuwd en groter dan ooit

  • door:
  • op:

Middeleeuws Ter ApelTER APEL – De omgeving van het Klooster in Ter Apel wordt het eerste weekend van september weer omgetoverd tot een middeleeuws dorp. Vorig jaar werd stichting Middeleeuws Ter Apel al overspoeld door aanvragen van groepen die graag wilden deelnemen aan dit festijn en zoals het er naar uit ziet zal het ook dit jaar weer een drukke boel worden rond het Klooster en het veld aan de Sellingerstraat.

Het thema van dit jaar is “geloof en bijgeloof in de middeleeuwen”. Ter gelegenheid van het 550 jarig bestaan zal er van alles over het kloosterleven getoond worden. Wat de gewone mensen dachten over het geloof en hoe bijgelovig ze waren. Rond het klooster worden diverse workshops voor groot en klein georganiseerd, zoals kaarsen maken, boeken kopiëren, rozenkrans rijgen, steenhouwen en nog veel meer.

De hele dag kom je ogen en oren te kort wanneer je over het terrein wandelt. De acrobaten, muziekgroepen, verhalenvertellers, theatergroepen en narren zorgen voor vermaak tussen de kampementen van de ridders en jonkvrouwen. Als onderdeel van het thema zal dit jaar op middeleeuwse wijze een huwelijk worden gesloten. Het paar zal op vrijdag ervoor in het echt trouwen en omdat zij al jaren als deelnemer naar Middeleeuws Ter Apel komen was dit een uitgelezen kans om er voor hen een groot feest van te maken en ze op middeleeuwse wijze nogmaals in de echt te verbinden op zaterdag en zondag.

De kinderen zullen zich zeker kunnen vermaken met de diverse kinderspelen. Zij kunnen veel leren van de ambachten die men laat zien bij de kampementen en op de markt, die ook dit jaar weer groter is dan anders. De veldslag is natuurlijk altijd iets om niet te mogen missen. De ridders zullen ook dit jaar weer laten zien hoe stoer ze zijn. Onder begeleiding van bulderende kanonnen zullen zij ten strijde trekken tegen de vijand. Een spektakel van stalen zwaarden, blinkende harnassen en boogschutters die hun pijlen richten op de naderende vijand. Zaterdagavond gaat het feest nog even door bij de kroeg met een vuurshow, muziek en dans.

Hou de website in de gaten voor het programma: www.middeleeuws-terapel.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-