Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hert vast onder bouwhek sterft later

DSC_9786STADSKANAAL – (update) Een damhert heeft zondagmiddag vastgezeten onder een bouwhek in zijn verblijf aan de Gooilandlaan in Stadskanaal. Het dier overleed zondagnacht..

De brandweer van Stadskanaal werd zondagmiddag rond half 3 gealarmeerd voor een dier in problemen. Ter plaatse bleek een van de hertjes (hinde) vast te zitten onder een bouwhek. Het bouwhek staat in het hertenverblijf omdat één of meerdere vandalen afgelopen woensdag een gat in het hek van het verblijf hebben geknipt. Eerder overleed een kalf wat dood geboren werd.

Het gat is inmiddels gedicht, maar 10 herten waren ontsnapt. Van die 10 mist nu nog steeds één kalf. De overige herten staan in een afgesloten gebied zodat, wanneer het kalf bij het hek staat, de hoofdopening open kan worden gezet om het kalf de gelegenheid te gunnen naar binnen te gaan. Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie van de situatie. Medewerkers van het hertenkamp kunnen niet begrijpen dat iemand zoiets gedaan heeft.

 

1 Reactie op “Hert vast onder bouwhek sterft later

  1. Ik hoorde dat er vrijdagmiddag een dood klein hertje aan de kant van de N366 lag in de berm tussen Stadskanaal en Alteveer. Misschien het vermiste kalfje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.