Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buschauffeur weet erger te voorkomen

brandweerGASSELTERNIJVEEN – Een bus van maatschappij Qbuzz heeft vanmorgen vlam gevat in Gasselternijveen. De bus – onderweg van Stadskanaal naar Groningen – bleek vastgelopen remmen te hebben. De schade bleef beperkt dankzij de alertheid van een automobilist en de buschauffeur, zo melde RTV Drenthe vanmorgen. Het vuur ontstond in het achterste deel van de bus en is vermoedelijk ontstaan door vastgelopen remmen. Een automobilist waarschuwde de chauffeur dat er iets aan de hand was met zijn voertuig.

Blussen
De chauffeur zette de bus bij een halte in Gasselternijveen aan de kant en doofde de vlammen zelf met een brandblusser.Toen de brand in de bus ontstond, zaten er zo’n tien passagiers in de bus waarvan niemand gewond raakte door het kordaat ingrijpen van de chauffeur. De bus kon door de schade de weg niet vervolgen. Voor de passagiers werd een andere bus geregeld. De brandweer kwam naar de bushalte om na te blussen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.