Direct naar de inhoud.

OBS De Vlonder in Wedde doet mee aan project ‘Sportieve Gezonde School’

Foto PB Sportieve Gezonde SchoolHOOGEZAND – Sport en bewegen is niet alleen gezond, het stimuleert ook de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en bevordert bovendien hun leerprestaties. Daarom starten in het nieuwe schooljaar weer vijf basisscholen, waaronder OBS De Vlonder in Wedde, met het project Sportieve Gezonde School.

Gedurende zestien weken verzorgt een vakleerkracht de gymlessen en een actief programma voor de tussen- en/of naschoolse opvang. Bijvoorbeeld samenwerking met sportverenigingen en kennisoverdracht aan de leerkrachten zorgen ervoor dat de scholen sportief gezond en actief blijven.

In september gaan, naast OBS De Vlonder in Wedde, ook OBS Solte Campe en de Ichtus School in Zoutkamp, SWS De Aquarel in Sebaldeburen en OBS Garmerwolde van start met het project van Sportplein Groningen. Met dit project werken scholen aan een gezonde ontwikkeling en een duurzame en actieve leefstijl van hun leerlingen. Binnen het project krijgen kinderen 16 weken lang (extra) bewegingsonderwijs van een vakleerkracht. Daarnaast krijgen zij extra beweegmomenten aangeboden tijdens en na schooltijd. Het aanbod is veelzijdig en gevarieerd, zodat kinderen ontdekken wat hun talenten zijn en welke sport(en) ze leuk vinden. Scholen die meedoen met het project Sportieve Gezonde School erkennen het belang van bewegen voor de ontwikkeling van kinderen, hebben hier aandacht voor en stimuleren dit. Daarmee leggen zij de basis voor een gezonde jeugd.

Meer en beter bewegingsonderwijs
De gymlessen op een basisschool zijn niet altijd in handen van een vakleerkracht lichamelijke opvoeding. De leerkrachten die de gymlessen geven hebben wel een aantekening lichamelijke opvoeding en zijn dus bevoegd de lessen te geven. Scholen die eerder aan het project Sportieve Gezonde School deelnamen, merken op dat ze tegen hun grenzen aanlopen en dat een vakleerkracht meer gevarieerde lessen kan bieden die beter aansluiten bij de niveauverschillen tussen en binnen klassen. Hierdoor ontdekken meer leerlingen dat sport leuk is en hebben ook meer leerlingen profijt van de positieve effecten van sport en bewegen.

Korte en lange termijn
Het project Sportieve Gezonde School duurt zestien weken. Het is een kort en krachtig project dat binnen scholen de basis legt om ook na afloop van het project voldoende aandacht te behouden voor sport en bewegen. Daarmee legt de school voor haar leerlingen een gezonde basis voor de korte en lange termijn, want uit onderzoek blijkt dat actieve leerlingen aantoonbaar betere leerresultaten halen, sociaal vaardiger zijn, eerder gezonde keuzes maken en ook op latere leeftijd vaker actief zijn.

Sportplein Groningen
Sportplein Groningen gelooft dat door samenwerking een meer optimale sport- en beweegcultuur is te realiseren in de provincie Groningen. De negen partners van Sportplein Groningen bundelen daarom de krachten en organiseren de randvoorwaarden zo optimaal mogelijk om meer inwoners van de provincie Groningen sportief en gezond te krijgen.

De kracht van sport en bewegen willen we inzetten voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Daarvoor zullen nieuwe concepten ontwikkeld worden vanuit de vraag en de behoefte. Lopende of nieuwe initiatieven zullen ondersteund en versterkt worden en succesvolle concepten en kennis worden gedeeld met de stakeholders in de provincie Groningen.

Onze ambitie is: Groningen wordt sportief gezond!
Hiervoor biedt Sportplein Groningen u Alles over Sport & Bewegen in onze provincie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-