Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Red de zorg comite Bellingwedde klaar voor 12 september

Goede zorg voor iedereen (Foto: M. Dol / RTVS)

Goede zorg voor iedereen (Foto: M. Dol / RTVS)

BELLINGWEDDE – In Groningen bestaat sinds september vorig jaar het Red de Zorg comité voor de provincie Groningen. Inmiddels zijn er al meerdere comité’s in deze regio opgestart. Deze comité’s zetten zich in om de bezuinigingen op de zorg te stoppen. Daarom gaan ze deze zomer zoveel mogelijk bekendheid geven aan de Red de Zorg demonstratie op 12 september in Amsterdam. Zorgmedewerkers, politieke partijen, migranten organisaties, artsen, ouderen organisaties, cliëntenraden en nog vele anderen slaan de handen ineen om een halt toe te roepen aan de bezuinigingen in de zorg.

Bezuinigen
Dit kabinet bezuinigt enorm op de zorg voor ouderen, jongeren die hulp nodig hebben, gehandicapten en mensen met psychische problemen. De thuiszorg, de dagbesteding en begeleiding van mensen met een handicap staan door overheveling naar de gemeente erg onder druk doordat er tot 40% minder geld beschikbaar voor is. Zo is bij TSN sprake van een grote salariskorting voor huishoudelijke hulpen waar wij ons als FNV tegen verzetten. En burgers verliezen hierdoor hun zorg. Bovendien dreigen er honderden mensen ontslagen te worden dit najaar in deze regio. Dit kan niet!

12 september grote Red de Zorg demonstratie Amsterdam.
De FNV en CNV zijn op 1 mei een volkspetitie gestart die in zes weken tijd door meer dan 700.000 mensen is ondertekend. Dit is een signaal dat de verantwoordelijk Staatssecretaris Van Rijn niet kan negeren. De Staatssecretaris heeft toegezegd met de vakbonden in gesprek te gaan over de eisen uit de Volkspetitie. “Maar we stoppen pas als de zorg gered is. Daarom starten we de voorbereidingen voor de grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam.”

Winschoten
Het Red de Zorg Comité Bellingwedde gaat voor de demonstratie massaal oproepen.
De aandacht van het publiek wordt op zaterdag 22 augustus hiervoor opgeëist in het centrum van Winschoten tegenover het stadhuis in de vorm van flyeren en intekenen voor de 12 september demonstratie. Leden van het comité verzamelen om 13.30 uur bij het stadhuis. Zorgmedewerkers: “De zorg die overblijft is zo schraal aan het worden. Dat moet stoppen. Wij gaan door om daar voor te strijden. Ik word bovendien 30% gekort op mijn salaris en mijn manager gaat meer verdienen. Mijn collega moet door deze korting voortaan haar hand ophouden bij de sociale dienst”.

De Volkspetitie tekenen kan natuurlijk ook nog steeds. Inschrijven kan ook op www.fnvvoorzorg.nl. Op deze site kun je je ook opgeven voor het Red de Zorg comité Groningen en/of om de Volkspetitie te tekenen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.