Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FNV Informatiebijeenkomst ‘Red de zorg’ in Geert Teis

FNVSTADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal stopt op 1 oktober 2015 met het financieren van de huishoudelijke hulp. Hulpbehoevende inwoners moeten daardoor een eigen bijdrage gaan betalen voor hun zorg. Veel cliënten in Stadskanaal hebben een te kleine portemonnee om die bijdrage zelf te kunnen betalen.

Thuiszorgorganisatie TSN gaat 169 werknemers ontslaan in Stadskanaal. FNV organiseert daarom voor álle inwoners een informatiebijeenkomst over de zorg op maandag 31 augustus 2015 vanaf 19.00 uur in theater Geert Teis.

FNV Zorg en Welzijn voert met leden en sympathisanten al langer actie tegen de afbraak van de zorg. Er wordt door het kabinet 3 miljard bezuinigd op de zorg. De zorg moet anders worden georganiseerd, zegt het kabinet. Verzorgingshuizen sluiten, zodat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Maar dit wordt onmogelijk gemaakt door de bezuinigingen op de huishoudelijke verzorging en thuiszorg.
Honderdduizenden mensen hebben die zorg nodig, omdat ze ouder worden, psychische problemen hebben of gehandicapt zijn. In verpleeghuizen hebben werknemers last van enorme werkdruk en kunnen daardoor (te) weinig aandacht en zorg bieden aan ouderen en gehandicapten. Dus ook de kwaliteit van de dienstverlening staat zwaar onder druk.

Ook in Stadskanaal verliezen door de bezuinigingen honderden inwoners hun zorg, omdat zij die zelf niet kunnen betalen. En daarom worden werknemers in de zorg ontslagen.
FNV organiseert daarom in Stadskanaal voor werknemers in de zorg, voor senioren, voor uitkeringsgerechtigden, maar ook voor mensen die de zorg een warm hart toedragen, een informatiebijeenkomst. Gezamenlijk bespreken we de ontwikkelingen en beraden ons op wat we kunnen doen om de zorg toegankelijk en beschikbaar te houden voor iedereen die dat nodig heeft.

FNV nodigt daarom alle inwoners van de gemeente Stadskanaal uit voor deze informatiebijeenkomst. Het is van belang dat u er bent, want de Zorg gaat ons allemaal aan! Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken.

Graag tot maandagavond 31 augustus a.s., aldus Riek van Kampen, namens FNV, bestuurder Zorg en Welzijn in Groningen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.