Direct naar de inhoud.

National Hotrods strijden om ‘Teuben Logistics’ EuroMaster titel 2015

  • door:
  • op:

De National Hotrods strijden om de Teuben Logistics EuroMaster titelTER APEL – Zondag 6 september a.s. staat in Ter Apel alweer de vierde en daarmee de voorlaatste ronde van het Internationaal Nederlands kampioenschap Ovalracing op het programma. Daarnaast zal de koningsklasse binnen het ovalracen, de National Hotrods, de strijd aan gaan voor de EuroMaster titel die mede mogelijk gemaakt wordt door sponsor Teuben Logistics. Absolute top coureurs uit zowel  Nederland en Duitsland zullen in het grote deelnemersveld van deze klasse aan de start verschijnen om een gooi te doen naar deze prestigieuze titel.

Blijft de EuroMastertitel bij de National Hotrods 2015 in Noord Nederland?
Tijdens de laatste races voor de zomerstop wist John van den Bosch uit Rosmalen de leiding in de tussenstand van het NK van Erik Emming uit Ter Apel over te nemen. De hegemonie van Van den Bosch lijkt na een aantal jaren dit seizoen echter verdwenen. Met een goed gevuld deelnemersveld gaan deze kannonen zich nu opmaken voor de strijd om de ‘Teuben Logistics’ EuroMaster titel 2015. De onderlinge verschillen zijn het hele seizoen al enorm klein wat ervoor zorgt dat er een groot aantal kanshebbers zijn voor deze titel. Wat te denken van Mark Teuben uit Ter Apel die een groot deel van het raceweekend in augustus op het circuit van het Limburgse Venray een klasse apart was ten opzichte van de concurrentie? Of gaat Ter Apeler Johan Sanders voor een verrassing zorgen met zijn hagelnieuwe Peugeot 206 cc? Ook meervoudig Nederlandskampioen Jan Kuper jr. zal na enkele jaren van afwezigheid zijn comeback gaan maken met een hagelnieuwe Hotrod.  In twee plaatsingsmanches zullen de coureurs punten moeten scoren voor een zo goed mogelijke startpositie in de EuroMaster finale. De winnaar van deze finale mag zich de EuroMaster kampioen van 2015 noemen en mag in de afsluitende revanche-finale vanaf de laatste startpositie laten zien dat het geen toevalstreffer is geweest.

‘Schlüter Motorsport’ Juniorenklasse
De juniorenklasse waarin deelname vanaf 14 jaar mogelijk is staat bol van de spanning met vijf coureurs die nog kans maken om het podium aan het einde van het seizoen te mogen beklimmen.  Manon Boes uit Coevorden gaat na de vier verreden wedstrijden nog altijd aan de leiding van het klassement, maar Roy Meijering uit Ter Apel heeft het gat tot 8 punten weten te verkleinen. Om de plaatsen drie en vier zijn twee Brabantse coureurs momenteel in gevecht. Niek van den Akker uit Nuland neemt momenteel de derde positie in, maar Lanie van den Bosch uit Rosmalen volgt op slechts elf punten. Ook Dennis van Veen uit Ter Apelkanaal heeft nog zicht op het podium, hij staat momenteel vijfde.

Minimale verschillen in de Standaardklasse 1400
Slechts drie punten is het verschil in de Standaard 1400 tussen Stefan Arends uit Ter Apel en Rob Mulder uit Scheerwolde. Deze mannen zullen in hun Peugeot 106’s hoogstwaarschijnlijk uit gaan maken wie zich dit seizoen de kampioen mag noemen. Maar ook daarachter is het deelnemersveld aan elkaar gewaagd. Zo is Ramon de Haan uit Stieltjeskanaal nog lang niet zeker van zijn derde positie. Richard Schutter uit Oude Pekela die bezig is aan zijn eerste seizoen ovalracing volgt op slechts tien punten. Terwijl Johannes Bonnarens en Alfred van Klinken uit Valthermond ook nog volop meestrijden om die derde positie. Zij zullen echter weinig steekjes mogen laten vallen om ook tijdens de laatste race van het seizoen nog steeds kans te maken op een plek op het erepodium.

Standaardklasse 2000
Kevin Zwiep uit Schoonoord voert al het hele seizoen de ranglijst in de Standaardklasse 2000 aan en dat is na de afgelopen wedstrijd van 5 juli niet anders. Verrassend is wel de zeer sterke prestatie van Danny Klein uit Musselkanaal die in zijn eerste seizoen in deze klasse op een keurige tweede positie staat. Theo de Boer uit Veendam heeft de laatste wedstrijddag de aanval op de tweede positie ingezet. Door het gat van veertien naar twee punten terug te brengen is het ongemeen spannend geworden om de tweede positie in het Nederlands kampioenschap.

Veel strijd in groot deelnemersveld BMW 325i Cup
Iwan Heins uit Schoonoord is de regerend Nederlandskampioen in de BMW Cup. In het grote deelnemersveld weet hij zich net als Allard Boes  uit Vroomshoop telkens weer door het hele startveld naar voren te werken. Boes komt momenteel nog elf punten te kort om de eerste positie in het klassement over te nemen.   Vincent Wempe uit het Noord-Hollandse Spaarndam maakt ook een erg sterk seizoen door. We zien hem achter de beide mannen terug op de derde positie. Met nog twee wedstrijden te gaan meetellend voor het Nederlands kampioenschap kan Wempe nog steeds een greep doen naar de titel.

Spanning om te snijden in de Superklasse
In de Superklasse is er reglementair zeer veel toegestaan. In deze klasse vinden we de ook de fraaiste racebolides met zeer krachtige motoren. Met een puntentotaal van 297 staan Rene Teerink uit Halle en Uwe Mundelein uit het Duitse Bochum momenteel exact gelijk aan kop in het klassement van de Superklasse. Het vijftien punten tellende gat voorafgaande aan de afgelopen wedstrijd wist Mundelein in de regenrace van juli compleet te dichten. Teerink die weliswaar de Race of Champions titel eerder dit seizoen al op zijn naam wist te schrijven zal er alles aan gelegen zijn om ook de Nederlandse titel binnen te halen. Gert Jan en Frank Schoonbeek uitkomend als equipe hebben de beste uitgangspositie voor de laatst te vergeven podiumplaats.

Ontwikkeling Britse 2.0 litre Hotrod klasse groot succes tijdens NK Ovalracing
Gezien de tussenstand in het Nederlandskampioenschap van de 2.0  litre Hotrods lijkt het erop dat Martijn Vowinkel uit Ommen een eenvoudig seizoen doormaakt op weg naar prolongatie van zijn titel. Niets is echter minder waar, de strijd in deze spectaculaire klasse wordt steeds intensiever. Het rijden op de korte oval zorgt voor zeer close racing. Ook het steeds verder groeiende deelnemersveld is daarop van invloed. Zo zijn de Duitse coureurs Klaus Kilianski en Sascha Baer de laatste toevoegingen aan het deelnemersveld. De zeer ervaren ovalracing-coureur Frank Nohring staat momenteel tweede in het kampioenschap. Drik Albrecht en Christian Baer bezetten de derde en vierde positie in het tussenklassement. Tijdens de finaleraces die tijdens het raceweekend van 3 en 4 oktober worden gehouden zal er dan ook nog eens een grote Britse delegatie coureurs in deze klasse aan de start verschijnen. Zijn zullen dan de strijd aangaan met de continentale coureurs om de Dutch Open en National Championship titel van de Spedeworth Motorsport organisatie.

De vijfde ronde meetellend voor het Nederlands kampioenschap Ovalracing en de “Teuben Logistics” EuroMaster titel bij de National Hotrods zal zondag 6 september vanaf 11:30 uur van start gaan in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal