Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herbenoeming burgemeester Galama in gemeentehuis

Burgemeester Galama (F: R. Wiekenkamp)

Burgemeester Galama (F: R. Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Bij Koninklijk Besluit is burgemeester Baukje Galama met ingang van 1 september herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Maandagavond (31 aug) om 19.30 uur beëdigt Commissaris van de Koning Max van den Berg burgemeester Galama in het gemeentehuis. Na de beëdiging opent Van den Berg ter gelegenheid van de herbenoeming een foto-tentoonstelling in het gemeentehuis, met de hoogtepunten van de afgelopen zes jaar in de gemeente Stadskanaal. Naast hoogtepunten zijn foto’s te zien van Knoalsters die een binding hebben met een bepaald onderwerp.

Het is best bijzonder dat de beëdiging van Galama in het eigen gemeentehuis zal plaatsvinden. Volgens een woordvoerster laat de provincie altijd de keus aan de burgemeesters of ze hiervoor naar het provinciehuis gaan of dat de Commissaris naar het betreffende gemeentehuis komt. “Dat moet dan wel net passen en vaak lukt dat niet”. Volgens woordvoerster Marga Bertens van Van den Berg komt de commissaris naar Stadskanaal omdat hij na de herbenoeming ook de opening verricht van de foto-expositie in het gemeentehuis.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.