Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Galama opnieuw beëdigd

Burgemeester Galama

Foto: Twitter @vdheidef

STADSKANAAL – (video) Een volle zaal. Dat was maandagavond de opkomst tijdens de her-beëdiging van burgemeester Baukje Galama. In maart van dit jaar werd ze unaniem voorgedragen door de gemeenteraad voor een nieuw ambtstermijn.

Gert-Jan Boels van het CDA nam in het Gemeentehuis van Stadskanaal ruim de tijd om zijn lof over Baukje Galama uiteen te zetten. ‘Ze gaat voor het maximaal haalbare en is altijd tot in de puntjes verzorgd. Ze leidt de raadsvergaderingen met oog voor de toehorende. Als een vergadering dreigt af te dwalen van het onderwerp weet ze op kordate wijze in te grijpen.’

Enige tijd later werd Galama door wethouder Brongers getypeerd als ‘ een kordate voorzitter wiens inzet bewonderenswaardig te noemen is. Ze is 24 uur per dag burgemeester. Niet omdat dat moet, maar omdat ze dat wil.’ Door de commissaris van de Koning Max van den Berg, werd Baukje Galama uiteindelijk opnieuw beëdigd voor een periode van 6 jaar als Burgemeester van Stadskanaal.

”Geen makkelijke burgemeester”

#stakkaGalama maakte van de gelegenheid gebruik om het woord tot de aanwezigen te richten. ‘Het heeft vaak genoeg geonweerd in de gangen van het gemeentehuis. Ik ben geen makkelijke burgemeester. Ik leg de lat hoog. Daardoor maak ik het niet altijd voor iedereen gemakkelijk. Maar ik handel altijd met als grootste doel het optimaliseren van onze gemeente.” Volgens Galama zijn er nog voldoende uitdagingen. ”Mijn klus is nog lang niet af. Mijn motto is: ‘Niet zeggen dat, maar vragen wat’. Ik ga er met volle pond tegenaan.”

#stakka

De aanwezigen werden daarna uitgenodigd om een zaal verderop, onder het genot van een hapje en een drankje, de fotocollage te bezichtigen die door fotograaf Hans Banus is gemaakt. Deze expositie droeg de zeer moderne naam ‘6 jaar in #stakka’.

 

Geplaatst door

Webmaster RTV1

5 Reacties op “Burgemeester Galama opnieuw beëdigd

  1. De gemeenteraad had meer zin in een feestje. Dan de problemen van de zorg aan te horen.

  2. Naar dat CDA en gemeenteraad zo trots zijn op deze burgemeester. inwoners zijn dat niet

  3. Probleem van de politiek, niemand spreekt de waarheid. CDA leert niets van de boodschappen van het tweede testament.

  4. Galama is terecht herkozen! een goede burgemeester voor gemeente Stadskanaal in deze zware tijden. Weet wat ze wil, goed leiderschap en draait er niet omheen. Gefeliciteerd!

  5. Inwoners willen deze VVD burgemeester niet. Thuiszorg wedeka waarom doet Stadskanaal het zo slecht. VVD wegstemmen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.