Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dreumesuurtjes in Bibliotheek Stadskanaal en Ter Apel

logo_header_bibliotheekStadskanaal/Ter Apel – Vanaf september zijn er weer elke maand dreumesuurtjes in de bibliotheken in Stadskanaal en Ter Apel. De dreumesuurtjes zijn gratis en vrij toegankelijk voor elke ouder, grootouder of oppas met jonge kinderen.

Dreumesuurtje
Het dreumesuurtje is een gezellig uurtje voor een- tot tweejarigen en hun ouders, grootouders of oppas. Tijdens dit uurtje wordt er voorgelezen, gezongen, gespeeld en geknutseld. De activiteiten zijn gericht op stimulering van de taalontwikkeling, de motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jonge kind. Elke maand staat een ander boek centraal. In september is dat het leuke en leerzame peuterboek Gonnie & vriendjes in Ganzenpas van Olivier Dunrea.

Stadskanaal
Bibliotheek Stadskanaal organiseert elke maand op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een dreumesuurtje. Data in 2015: 16 september, 14 oktober, 18 november, 16 december.

Ter Apel
Bibliotheek Stadskanaal organiseert elke maand op woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een dreumesuurtje. Data in 2015: 9 september, 7 oktober, 11 november, 9 december.

BoekStart
Het dreumesuurtje is onderdeel van het programma BoekStart. BoekStart stimuleert lezen met baby’s, dreumesen en peuters. Elk kind tussen nul en anderhalf jaar dat lid wordt in een bibliotheek in gemeente Stadskanaal of Vlagtwedde (of in één van de andere bibliotheken in provincie Groningen) krijgt een gratis Boekstartkoffertje met daarin twee boekjes, een cd, een boekenlegger en een handige folder over voorlezen.

Boekjes lenen
De Bibliotheek heeft een speciale collectie boekjes voor jonge kinderen; knisper- en stoffenboekjes, badboekjes en speelboekjes. Tijdens het dreumesuurtje kunnen deze boeken worden geleend. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.