Direct naar de inhoud.

Nogmaals tijdelijke opvang voormalig asielzoekers in Pagedal

  • door:
  • op:
Pagecentrum
Pagecentrum

STADSKANAAL – Opnieuw tijdelijke opvang vergunninghouders Pagedal Stadskanaal.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat in samenwerking met
het Pagedal in Stadskanaal gedurende drie maanden opnieuw voormalig
asielzoekers met een verblijfsvergunning op het recreatiepark opvangen.

Tijdelijke opvang
Het COA heeft bij de gemeente Stadskanaal te kennen geven graag opnieuw gebruik te willen maken van tijdelijke opvang van vergunninghouders voor de duur van drie maanden en de gemeente staat hier positief tegenover. Het gaat om de opvang van maximaal 538 mensen en geldt voor de duur van drie maanden. De eerste vergunninghouders worden zo rond 21 september verwacht.

Aanleiding
Door de aanblijvende instroom van vluchtelingen, veroorzaakt door de brandhaarden in de wereld en met name de oorlog in Syrie, is het COA op zoek naar extra tijdelijke opvangplaatsen om de asielzoekers op te kunnen vangen. Dit ook in afwachting van het gereedkomen van verschillende nieuws azc’s elders in
Nederland. Een probleem waar het COA als gevolg van de instroom ook mee te kampen heeft, is dat de doorstroom uit de opvang van vergunninghouders nog stagneert. Momenteel verblijven er circa 12.500 nieuwe Nederlanders met een verblijfsstatus nog in de azc’s.

vlag COAOrganisatie van de opvang
Tussen het COA en de exploitant van het Pagedal worden de wederzijdse taken en verantwoordelijkheden afgesproken. Het COA zal de vergunninghouders begeleiden en zal 24 uurs-diensten inzetten als het gaat om receptietaken en de wettelijk verplichte BHV-bezetting. Voor scholing en aanbod gezondheidszorg zal ook worden gezorgd.

Informatiemarkt
Omwonenden, in de buurt zijnde bedrijven en betrokken wijkraden zijn
inmiddels uitgenodigd voor een informatiemarkt op dinsdag 8 september tussen 19.00 en 21.00 uur in het Pagedal. Op deze avond zijn vertegenwoordigers van
het COA, de gemeente en Pagedal aanwezig om vragen te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-