Direct naar de inhoud.

Tot en met vrijdag mooi nazomerweer

  • door:
  • op:
Rustige nazomerweek vooruitzichten volgens weeronline
Rustige nazomerweer tot zaterdag

ZEIST – (weeronline.nl) – Vandaag, morgen en overmorgen is het kortstondig nazomerweer. Wie nog van zon en warmte wil genieten doet er volgens de meteorologen van weeronline.nl goed aan deze dagen ’s middags tijd vrij te maken om buiten te gaan zitten. Lang duurt het nazomerweer namelijk niet. In het weekend stijgt de kans op buien en daarna wordt het echt herfstweer.

Na lokale dichte mist veel zonneschijn
Tijdens de ochtendspits moet vooral in het noorden en midden van het land rekening gehouden worden met nevelige tot mistige omstandigheden. Lokaal is sprake van verkeershinderlijke dichte mist. Regionaal komen wolkenvelden voor. In de loop van de ochtend zullen de mist en bewolking oplossen en komt de zon tevoorschijn.

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden, maar er ontstaan ook stapelwolken. De meeste wolken worden verwacht in het binnenland. Bij een matige oosten- tot noordoostenwind warmt het op naar 18 graden in het Waddengebied tot 20 graden in het zuiden van het land.

Donderdag en vrijdag prima nazomerweer
Morgen wordt een heerlijke nazomerdag. Het is vrij zonnig, maar in het noorden trekken soms een paar wolkenvelden over. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden tot 21 in het zuiden en er staat een matige oostenwind.

Vrijdag komt vooral in het noorden en oosten meer bewolking voor en is er kleine kans op een bui. Verreweg de meeste plaatsen houden het echter droog. Met veel zonneschijn warmt het op naar 19-22 graden.

Zaterdag toenemende kans op buien
Zaterdag blijft de temperatuur op een prima nazomers peil van 19-22 graden, maar de kans op buien neemt gedurende de dag vanuit het zuidwesten toe. Bij de buien is kans op onweer en windstoten. De meeste en zwaarste buien krijgen we volgens de huidige verwachting in de middag en avond.

Zondag houden we veel bewolking en kans op een enkele bui. Het wordt een graad of 20.

Na het weekend herfstweer
Na het weekend bepalen depressies het weerbeeld. Dit betekent dat met regelmaat buien of regengebieden overtrekken, het soms flink waait en de zon maar mondjesmaat te zien zal zijn. De maxima komen uit rond normale waarden van een graad of 19.

Meer informatie: weerbericht Nederland: weeronline.nl/weerbericht-nederland



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal